"PAPPA SKA BEHANDLAS SOM ALLA ANDRA". Fredrik Reinfeldt svarar på Expressens frågor om sin pappa Bruno Reinfeldts åtal för rattfylleri. Foto: Cornelia Nordström
"PAPPA SKA BEHANDLAS SOM ALLA ANDRA". Fredrik Reinfeldt svarar på Expressens frågor om sin pappa Bruno Reinfeldts åtal för rattfylleri. Foto: Cornelia Nordström

"Jag vet inte vad som hänt eller inte"

Publicerad
Uppdaterad
SKUTSKÄR/TÄBY. Statsminister Fredrik Reinfeldt kommenterar motvilligt det faktum att hans far Bruno Reinfeldt, 70, åtalas för rattfylleri: - Jag vet inte vad som är sant eller inte sant. Pappa ska behandlas som alla andra medborgare
Bruno Reinfeldt, moderat kommunpolitiker i Täby, greps den 23 oktober förra året i sitt hem och fördes till en polisstation, misstänkt för rattfylleri.

Drack efter bilfärden

Han åtalas nu mot sitt nekande och hävdar att han drack alkohol först efter bilfärden.
Hans son, statsminister Fredrik Reinfeldt, kommenterade i går åtalet:
- Jag har pratat med pappa, efter att ha fått reda på det här, för att höra att han mår bra. Vad exakt som har hänt vet inte jag. Jag vet inte vad som är sant eller inte. Detta måste bevisas i endera riktningen i följande rättsprocess.
- Att han misstänks är ju någonting som måste beläggas. I den delen spelar det ju inte någon roll att han är min pappa, han behandlas som alla andra medborgare. Han har rätt att hävda att han är oskyldig. Men han ska också naturligtvis ta konsekvenser om han befinns skyldig. Och där är vi inte ännu.
Expressen träffade Bruno Reinfeldt i går. Han säger:
- Jag anser inte att jag har kört rattfull. Det vill jag säga till svenska folket.
- Jag vet precis hur mycket jag drack och jag har aldrig kört bil med 0,79 promille. Men när de tog blodprov hade jag 0,79 promille. Jag drack vin när jag kom hem och lagade mat.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag