Jiang Millington.
Jiang Millington.

"Jag tycker att vi är sjukt coola"

Publicerad

Nätet flödar över av grupper för förtvivlade föräldrar till barn som far illa.

Men nätverket "Barn i behov", som organiserar föräldrar till barn med funktionsnedsättningar, vill ingjuta hopp.
– Jag tycker att vi är sjukt coola som på så kort tid lyckats skapa sådant tryck och gjort så stora avtryck i skoldebatten, säger nätverkets Jiang Millington.

"Barn i behov" vill vara en "megafon åt båda hållen":

– På riksnivå ändras nu skollagen efter påtryckningar från bland annat oss, men i kommuner runtom i hela landet gör politikerna precis tvärtom och demonterar det lilla stöd och den kunskap som funnits. Föräldrar i nätverket fortsätter att ta fajten, men vi behöver draghjälp, säger Jiang Millington, som är en av de mest aktiva i "Barn i behov".

Föräldrar i nätverket har skrivit remissvar till sittande och föregående regering, deltagit i skolpolitiska rundabordssamtal och suttit i tv:s morgonsoffor.
Millington uttrycker uppskattning över Expressens artikelserie "Den dubbla kampen":

– Expressen lyckades verkligen förmedla både helvetet som många upplever, men också den urkraft av föräldrakärlek och klokskap som finns hos dem som strider för sina barn. Samtidigt lyckades ni också visa att det här kan vara vilken grannfamilj som helst, vilken klassförälder som helst. Stort tack till familjerna som så modigt berättade och gav röst till så många av oss. Ni är fantastiska! säger hon.

"Barn i behov" önskar att artikelserien ska avslutas med något hoppfullt.

– Vårt nätverk förändrar skol-Sverige. Vi har tydliga krav och idéer på vad som behöver göras. Det är inget svårt och det borde engagera varenda person som har en släkting i skolan. Våra barn är en indikator och "maktfaktor" vad gäller kvaliteten på skolan. Får våra barn rätt stöd kommer väldigt mycket i den svenska skolan att bli bättre. För alla Sveriges elever, säger Jiang Millington.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag