Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

"Jag skäms inför medlemmarna"

"Jag skäms inför medlemmarna och ber om ursäkt, det blev alldeles för mycket," säger Cecilia LJungqvist till Värnamo Nyheter.
Resan till London för delar av Kommunals ledning får medlemmarna att rasa.
Foto: Pelle T Nilsson

Cecilia Ljungqvist, avdelningsordförande i Kommunal Sydväst, var med på den omtalade lyxresan till London där hundratusentals kronor spenderades på mat och dryck och lyxhotell.

– Jag skäms inför medlemmarna och ber om ursäkt, det blev alldeles för mycket, säger hon till Värnamo Nyheter.

Resan till London för delar av Kommunals ledning får medlemmarna att rasa. En som var med på resan var Cecilia Ljungqvist i Värnamo. Hon är tillika ordförande i distriktet som omfattar Jönköpings och Hallands län.

Sällskapet bodde på hotell där enkelrum kan kosta 6 000 kronor natten, och gick på krogar som serverade kaviar på störrom, ostron och japansk Wagyubiff.

– Det är klart att jag reagerade på det här redan när vi hade landat med flyget, det var fler än jag som gjorde det. Jag tyckte inte att det kändes rätt, säger Cecilia Ljungqvist.

"Tänjdes lite för mycket på gränserna"

– Jag har aldrig varit på sådana här lyxrestauranger förut och det blev lite mer vin än brukligt. Vi drack två glas vin till varje middag och det var väldigt dyra viner. Det tänjdes lite för mycket på gränserna, säger hon vidare till Värnamo Nyheter.

Sedan 2013 sitter Cecilia Ljungqvist i styrelsen för Kommunal och har därmed ett ansvar.

– Ja, det har jag och jag ber om ursäkt för de här felaktigheterna. Jag hoppas att vi kan återskapa förtroendet, säger hon.

Expressen sökte i lördags Cecilia Ljungqvist på tre olika telenummer, men fick inget svar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.