Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

"Jag saknar henne djupt"

Johanna Sällströms sista roll var i Tjeckovs "Måsen" på Ystads stadsteater.
MALMÖ/STOCKHOLM. Regina Lund och Johanna Sällström kallade sig "själasystrar". De stöttade varandra i vått och torrt.
- Jag saknar henne djupt, säger Regina Lund efter dödsbudet.
Nu har hon skrivit en dikt till sin vän. Vänskapen började 1997 när Regina Lund spelade mot Johanna Sällströms styvfar, skådespelaren Björn Gedda, i filmen "Sjön". - Det var då jag först fick kontakt med Johanna. Vi hade så kul och hade vackra framtidsplaner ihop, ibland att vi skulle flytta ut på landet, ibland stora filmplaner. Nu senast att vi skulle bila till Berlin.

"Vi värnade om varandra"

Hon fortsätter: - Ingen i hela världen har stöttat mig så mycket som Johanna. Vi peppade och värnade om varandra. Vi fantiserade ihop och kämpade med våra liv, säger Regina Lund. - Hon hjälpte mig mycket under min flytt till Malmö. Lägenheten bredvid mig är fortfarande tom, hon skulle flyttat in. För Regina Lund var Johanna Sällström först och främst en nära vän. I andra hand kollega. - Jag är i chock. Jag älskade Johanna så mycket och vill att hon ska komma tillbaka, säger Regina Lund. I Wallanderfilmen "Luftslottet" från 2006 spelar de mot varandra. Regina Lund hyllar väninnans insatser, både på teaterscenen och på filmduken. - Hon var en stor skådespelerska, en förebild. Hon var alltid sann i varje ögonblick, alltid äkta och närvarande. Regina Lunds tankar går i dag till Johannas närmaste. - Hon älskade sin dotter över allt på jorden. Talulah kan vara mycket stolt över sin mor som kämpat i detta liv länge, länge. Johanna Sällström blev en stark inspirationskälla även för andra i sin omgivning. Framför allt var det hennes värme och medmänsklighet som gav energi, vilket Josefine Tengblad, producent på Ystads teater vittnar om: - Johanna var den underbaraste människa jag träffat privat och en av de mest begåvade människor jag träffat arbetsmässigt, säger Josefine Tengblad.

"Finns i våra tankar"

Precis som med Regina Lund smidde Johanna framtidsplaner med Josefine Tengblad och regissören Theresé Willstedt. - Vi hade många planer, vi tre inspirerade varandra, säger Theresé Willstedt. Nu ska ensemblen på Ystads teater samlas igen för att sätta upp "Fröken April". - Vi kommer att sakna henne, men hon kommer att finnas med i våra tankar, säger Theresé Willstedt. Jag vill att du kommer tillbaka Vackraste själa syster Johanna Inte du Inte nu Jag vill att du kommer tillbaka Den finaste av oss alla Finns ingen som du Du är vackrast av oss alla Så skör och god och vän och klok Så mjuk och varm och skön Ditt skratt, din röst, ditt leende finns med mig var minut Jag saknar dig Dina skarpa skämt Jag saknar dig, Johanna Fina mamma Johanna Fina själa syster och vän Ditt ansikte, din godhet och förståelse Jag är ensam utan dig Du saknas mig Jag önskar du kunde ha stannat Jag saknar dig Jag vill att du kommer tillbaka Du har gett mig så mycket stöd, så mycket hopp och ljus i mörkret Jag hoppas du är i ljus Johanna du är ljus och kärlek och jag älskar dig Vi alla älskar dig för alltid Jag vill att du kommer tillbaka Jag vill att du kommer tillbaka Nu får du krama min pappa och min farmor på andra sidan Det vet jag att du gör Och dom får krama dig Det vet jag att dom gör Jag vet att du har det bra nu Ta hand om varandra Jag saknar dig Jag vill inte att du ska vara borta Inte du Inte nu Jävla skit Jag vill inte att du ska vara bort Inte du Inte nu Inte någonsin Jag älskar dig fina lilla Johanna Det finns ingen som stöttat som du Du gjorde mig vacker och stark Mitt liv är fattigare utan dig Jag vill att du ska komma tillbaka Jag älskar dig Du är i mitt hjärta för evigt Jag är ensam utan dig Jag saknar dig Jag vill att du kommer tillbaka Jag vill att du kommer tillbaka Jag vill att du kommer tillbaka Johanna , du är vackrast av oss alla Jag älskar dig för alltid Regina