Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

MobilTabletDator
Premium:

Jag såg hur terroristerna och deras fångar försvann i mörkret

Jag var på plats morgonen när den palestinska terrorgruppen Svarta september slog till mot OS-byn i München 1972 och sköt ihjäl två israeliska idrottsmän och tog nio som gisslan.

Jag såg hur de åtta terroristerna och deras fångar under stark polisbevakning fördes till ett parkområde i kanten av OS-byn där de hämtades av två militärhelikoptrar och försvann i mörkret mot militärflygplatsen Fürstenfeldbruck.

Här är historien om timmarna då spelen fortsatte mitt under gisslanförhandlingarna, och om det avslutande blodbadet på flygplatsen.

Elva döda israeler, fem döda terrorister och en död tysk polis.

Och om hur spåren av terrorattackens efterspel, nu när jag skriver det här 50 år senare, visar sig leda till Sverige, till ett hotell i vid Stureplan i Stockholm, och till en vettskrämd 16-årig svensk flicka.

Är du redan prenumerant, logga in för att läsa.

Expressen Premium

Läs Premium gratis i en vecka

Få tillgång till hela Expressens digitala värld. Alla läsare kan använda den fria provperioden en gång. Därefter är priset 79 kr/mån. Digital tillsvidareprenumeration. Ingen bindningstid – säg upp när du vill.

Genom att klicka på “STARTA PREMIUM” godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.