"Jag känner mig oerhört utsatt"

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Katrin Zytomierska lade ut en bild på gymkedjans modell där hon kritiserade hennes kropp.
Foto: Anna-Lena Mattsso

Katrin Zytomierskas vikthån på sin blogg fick annonsörerna att fly sajten och Anorexi/Bulimi-kontakt att gå till motangrepp. Bloggarens måltavla var en Sats-medlem tillika reklammodell.

Nu skriver Josephine, 34, själv om angreppen och ger bloggaren svar på tal i tidningen Resumé. Resumé

När Josephine, 34, för ett år sedan tackade ja till att ställa upp i en reklamkampanj för Sats, var Katrin Zytomierskas reaktion inte det första hon tänkte på.

"Jag kunde inte föreställa mig att det skulle göra mig till måltavla för verbal spya från en bloggare som jag knappt vet vem det är, än mindre har något otalt med", skriver Josephine.

Av Katrin Zytomierska beskrivs hon som mullig och svettig med stripigt hår. Bloggaren ifrågasätter också vad Josephine äter och huruvida folk vill se så ut.

"För det är ett personligt påhopp på en privatperson i sin renaste form, inget annat. Och spekulationerna och analyserna som detta påhopp har genererat är många.//...// Jag tycker det är jättejobbigt och jag känner mig oerhört utsatt, en rätt rimlig reaktion", forstätter Josephine i tidningen Resumé.

Personangrepp

Zytomierskas blogginlägg beskriver hon som ett "personligt påhopp på en privatperson i sin renaste form".

Josephine beskriver hur viktigt det är att hon står upp för den hon är. Det är hennes ansvar att skydda döttrarna från vuxna kvinnor som utvecklat nätmobbingen till en konstform, menar hon.

"I slutänden är det dock inte åsikterna i blogginlägget eller spekulationerna kring min träning, kost, fysik, hår eller hur jag ser ut som gör mig riktigt ledsen med hela den här grejen. Det som gör mig riktigt ledsen är att jag har två små döttrar som ska växa upp i en värld där personer som Katrin Zytomierska får så stort genomslag för sina smaklösa angrepp" skriver Josephine i sitt debattinlägg.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.