Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

"Jag har kommit på namnet själv"

NY PARTILEDARE. "Jag tror att det är många som vill se mig misslyckas", säger Linda Rosing, som ställer upp i höstens val med Unika partiet.
Linda Rosings nya parti ska heta Unika partiet.
- Jag har kommit på det själv. Alla människor är unika, säger den blivande partiledaren.
Efter att Expressen avslöjat att Linda Rosing är på väg in i politiken har uppståndelsen varit stor. - Det har ringt hela dagen. Jag har fått massor av positiva reaktioner, säger Linda Rosing. Hundratals personer gjorde i går inlägg på Expressens hemsida. Många var, milt uttryckt, skeptiska till hennes framtida karriär. - Jag tror att det är många som vill se mig misslyckas, säger Linda Rosing.

Bemöts positivt

Gudrun Schyman (fi) däremot välkomnar Unika partiet, som bland annat ska driva kvinnofridsfrågor. - Alla som har ett seriöst engagemang är välkomna. Men jag tycker att det är bättre att vi jobbar ihop. Hon är välkommen till feministiskt initiativ i stället, säger Gudrun Schyman. Linda Rosing har fortfarande inte tagit det slutliga beslutet om hon ska bli partiledare. Det ska hon göra på måndag och då hålla en presskonferens där partiprogrammet presenteras.

En röst för "de utsatta"

Men hon har själv utarbetet ett antal frågor som Unika partiet ska arbeta med. - Kvinnofrågan är en, men det finns ett antal andra punkter som jag också vill jobba med. Linda Rosing säger att hon vill vara en röst för "de utsatta i samhället", som barn, handikappade, gamla och invandrare. Hur ser du på din trovärdighet som politiker? - Jag är en vanlig människa som gått på socialbidrag, a-kassa och gjort massa saker. Jag tror att folk kan identifiera sig med mig och märker att jag är ärlig. Till sin hjälp har Linda Rosing personer med "mycket stor politisk erfarenhet". - Sen får jag lära mig allt efter som, säger hon.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!