NY PARTILEDARE. "Jag tror att det är många som vill se mig misslyckas", säger Linda Rosing, som ställer upp i höstens val med Unika partiet.
NY PARTILEDARE. "Jag tror att det är många som vill se mig misslyckas", säger Linda Rosing, som ställer upp i höstens val med Unika partiet.

"Jag har kommit på namnet själv"

Publicerad
Uppdaterad
Linda Rosings nya parti ska heta Unika partiet.
- Jag har kommit på det själv. Alla människor är unika, säger den blivande partiledaren.
Efter att Expressen avslöjat att Linda Rosing är på väg in i politiken har uppståndelsen varit stor. - Det har ringt hela dagen. Jag har fått massor av positiva reaktioner, säger Linda Rosing. Hundratals personer gjorde i går inlägg på Expressens hemsida. Många var, milt uttryckt, skeptiska till hennes framtida karriär. - Jag tror att det är många som vill se mig misslyckas, säger Linda Rosing.

Bemöts positivt

Gudrun Schyman (fi) däremot välkomnar Unika partiet, som bland annat ska driva kvinnofridsfrågor. - Alla som har ett seriöst engagemang är välkomna. Men jag tycker att det är bättre att vi jobbar ihop. Hon är välkommen till feministiskt initiativ i stället, säger Gudrun Schyman. Linda Rosing har fortfarande inte tagit det slutliga beslutet om hon ska bli partiledare. Det ska hon göra på måndag och då hålla en presskonferens där partiprogrammet presenteras.

En röst för "de utsatta"

Men hon har själv utarbetet ett antal frågor som Unika partiet ska arbeta med. - Kvinnofrågan är en, men det finns ett antal andra punkter som jag också vill jobba med. Linda Rosing säger att hon vill vara en röst för "de utsatta i samhället", som barn, handikappade, gamla och invandrare. Hur ser du på din trovärdighet som politiker? - Jag är en vanlig människa som gått på socialbidrag, a-kassa och gjort massa saker. Jag tror att folk kan identifiera sig med mig och märker att jag är ärlig. Till sin hjälp har Linda Rosing personer med "mycket stor politisk erfarenhet". - Sen får jag lära mig allt efter som, säger hon.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag