"Jag har blivit hotad"

Publicerad
Uppdaterad
Feministiskt Initiativs Tiina Rosenberg har tvingats skaffa livvaktskydd.
Skälet: Hon har blivit dödshotad.
- Jag har blivit hotad fysiskt och jag får hatbrev där jag beskrivs som en nazihora, säger hon till Dagens Nyheter.
Dödshotad.
Dödshoten har kommit efter Tiina Rosenbergs uppmärksammade uttalanden i medier den senaste tiden. - Det finns hur mycket vardagshomofobi som helst. - Jag har fått känna av ett hat som en hel nation spyr ur sig. Vi måste ha säkerhetsvakter för att jag ska kunna arbeta i fred, säger hon i en DN-intervju. Tiina Rosenberg känner sig djupt störd av angreppen, men ser dem inte som något hot mot henne personligen. - Diskussionen har ingenting med mig att göra. Någon vill skada mig och skada Feministiskt initiativ.

"Ett massivt hat"

Kritiken som har riktats mot henne inifrån partiet - bland annat från Ebba Witt Brattström - tycker Rosenberg har varit smärtsam. Men uttalandet om att kvinnor som ligger med män är könsförrädare har enligt Rosenberg inget med henne själv att göra: - Men det som skrämmer mig är vad som blev konsekvensen. Jag utsätts nu för ett massivt hat. Heterosexismen har vällt fram, säger hon.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag