Foto: Henrik Hansson
 Foto: Henrik Hansson

"Jag blev drogad och kidnappad"

Publicerad
Uppdaterad
FALUN. Här är Mats Alms egen version av vad som hände när han försvann spårlöst.
Dalarnas Tidningar avslöjar i dag detaljer ur polisförhören med den mordmisstänkte 34-åringen.
- Jag blev drogad och kidnappad, säger han i förhör, enligt tidningen.
Mats Alm menar att han under eftermiddagen förra tisdagen kidnappades utanför sin arbetsplats, Domnarvets skola i Borlänge.
Okända personer hotade honom med kniv och tvingade honom att svälja tabletter, har Alm uppgett i polisförhören, enligt Dalarnas Tidningar.
- Vi ska ta dig till Linda, ska de ha sagt.

Frågade om Lindas pengar

Sedan minns han hur han vaknar i en bagagelucka där kidnapparna bäddat åt honom. De skadar honom inte, men frågar flera gånger om Linda Chens pengar, enligt Dalarnas Tidningar.
Han vet inte hur lång tid som går men plötsligt vaknar han upp i skogen med brinnande kläder. Han grips av panik och drar av sig sin tröja. Efter en stund upptäcker han ett ben som sticker ut under en rishög - och han inser att det måste vara Linda. Kläderna stämmer.
Han springer från platsen och ut på riksväg 80 där han försöker att stoppa förbipasserande bilar.

Överklagar häktningen

Enligt Dalarnas Tidningar är berättelsen från polisförhören närmast identisk med den som Alm uppgett för Falu tingsrätt under häktningsförhandlingen.
Därmed nekar Mats Alm till anklagelserna om mord mot honom och i går lämnade hans advokat in ett överklagande av häktningen till Svea hovrätt.
I överklagandet nämns att Linda Chen utsattes för ett mordförsök redan 1999.
- Det stämmer att Linda har utsatts för ett mordförsök förut. Men vad jag vet har Linda aldrig berättat det för Mats. Nu använder han det för att försöka få bort fokus från sig själv, säger Chris Chen, bror till Linda Chen.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag