Styrelsen beslutade i dag enhälligt att Maj får stanna.
Styrelsen beslutade i dag enhälligt att Maj får stanna.

"Jag är så glad"

Publicerad
Uppdaterad
SUNDSVALL. Våndan är äntligen över - Maj Holmblad får behålla sin lägenhet.
Det beslutades på ett extrainkallat styrelsemöte på måndagsförmiddagen.
- Styrelsen har enhälligt bestämt att upphäva beslutet och låta Maj behålla sin lägenhet, sa HSB Mitts vd Yngve Stridh klockan 10.58 på måndagen.
- Styrelsen har enhälligt bestämt att upphäva beslutet och låta Maj behålla sin lägenhet, sa HSB Mitts vd Yngve Stridh klockan 10.58 på måndagen.
Hon satt i sin rullstol utanför det rum där mötet hölls, för att hon inte fick komma in. 83-åriga Maj Holmblad kunde inte göra någonting, bara bida sin tid. Beslutet låg helt och hållet utanför hennes kontroll. - Jag känner mig som en kusin till almarna i Kungsträdgården, sa hon till Expressen.se medan hon väntade med det jättelika pressuppbådet.

Almarna fick stå kvar

Striden om almarna i Kungsträdgården utspelade sig under två majdagar 1971. Staden hade planerat att fälla träden för att göra plats för en tunnelbaneuppgång. Men almarna fick stå kvar, efter omfattande protester och demonstrationer flyttades uppgången. Även för Maj Holmblads räkning tog massor av människor strid. Ingen skulle få slänga ut den 83-åriga kvinnan som på grund av sjukdom legat efter med sina betalningar. Inte efter 65 år i samma lägenhet.

Stridh vann

Välviljan segrade över girigheten - nu får även Maj vara kvar. Efter ett timslångt möte kunde HSB Mitts vd Yngve Stridh klockan 10.58 meddela att styrelsen för HSB Skatten hade ändrat sig. Maj Holmblads lägenhet ska inte längre säljas på exekutiv auktion. - Jag är så glad och tacksam och vill ge en eloge till styrelsen som hade kraft att ändra sig, säger en överlycklig Maj Holmblad.

Ny styrelse

Enligt Yngve Stridh hade styrelsen redan från början bestämt sig för att upphäva beslutet - på grund av att frågan fick så stor uppmärksamhet. Styrelsen ställer nu sina platser till förfogande. En extrastämma ska hållas inom kort och styrelsen kommer då sannolikt få en helt ny sammansättning. För Maj blir det fortsatt full rulle: - Det får räcka, det blir inget firande i dag, säger hon.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag