Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Jade, 7, dog - och räddade fyra liv

LONDON. Jade Stoner, sju år, blev överkörd förra helgen och hennes liv gick inte att rädda.

Men föräldrarna Debbie och John har en tröst.

Jades död räddade livet på fyra andra.

Sjuåriga Jade Stoner blev påkörd av en bil och dog. Hennes föräldrar beslutade att donera hennes organ.

Det var förra söndagen som Jade Stoner var ute och cyklade utanför sitt hem i engelska Christchurch. Plötsligt kom en Ford Sierra och den 19-årige bilisten såg aldrig flickan. Jade fick svåra skallskador vid kollisionen och Debbie och John Stoner vakade hela natten vid sjukbädden. Men på måndagen gav läkarna beskedet de fruktat. Dotterns liv skulle inte gå att rädda.

Sa ja till donation

 Då väntade ett beslut som inga föräldrar vill behöva fatta. Var de villiga att donera Jades organ? Svaret blev ja. - Min lilla flickas hjärta slår fortfarande, nu hos ett litet barn. Och jag är så stolt över henne för det, säger Debbie Stoner till the Sun. - Hennes bortgång har räddat livet på fyra andra och kanske fler. Jade var vår lilla prinsessa och det är en tröst att veta att hon inte dog förgäves.

Räddade livet på en pojke

 Hjärtat räddade livet på en pojke och en flicka har fått hennes lever. Två ungdomar har fått chansen till ett nytt liv efter att ha fått var sin njure från Jade. En av dem fick även hennes mjälte. - Det finns inget negativt längre, säger Debbie Stoner. Bara något positivt. Det betyder så mycket för oss att Jade kunde göra detta för andra. Paret Stoner har två till barn, James 14, och Amy, 4. - Det finns ett stort hål mellan de två vi har kvar. De har nu börjat kampanja för att farthinder ska placeras ut i området där de bor. - Vi vill inte att andra barn ska lida. Vi önskar ingen att genomgå det vi gått igenom.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.