Jackie Ferm har brutit med Svartenbrandt

Jackie Ferm ville möta sin sin pappa Lars Carlander (före detta Lars-Inge Svartenbrandt och Lars Ferm) en sista gång i hovrätten. Men så blir det inte.
Foto: Cornelia Nordström
Lars Carlander drog sig ur förhandlingarna i sista stund.
Foto: Jonas Lemberg
"Feg", säger Jackie Ferm om sin pappa.
Foto: Cornelia Nordström

Jackie Ferm, 25, ville möta sin pappa en gång till efter dödshoten, i hovrätten.

Men Lars-Inge Svartenbrandt, 70 – eller Lars Carlander som han numera heter – drog sig ur i sista stund.

Nu berättar Jackie Ferm att hon har brutit kontakten med pappan:

– Jag kan inte offra mer av min kärlek till honom. Det går inte.

Expressen berättade under måndagen att det inte blir någon andra rond mellan Lars Carlander och hans dotter Jackie Ferm i Svea hovrätt.

– Jag har dragit tillbaka mitt överklagande, sa han – och gav en förklaring:

– Jag är pensionär och har inte ens råd att åka till Stockholm. Jag har riktigt dålig ekonomi.

Därmed står det klart att han accepterar sitt straff på en månads fängelse för olaga hot och bötesstraffet på 5 000 kronor.

Jackie Ferm: "Får inte tycka synd om honom"

Jackie Ferm är kritisk till att pappan, i påverkat tillstånd, angripit oskyldiga – likt det hon själv utsattes för.

Hon kallar beteendet fegt.

– Jag hade velat möta honom igen i hovrätten för att påminna mig själv om vad han gjorde. Men också för att påminna mig om att jag inte får falla för hans fina ord igen. Jag får inte tycka synd om honom, även om han har cancer.

Jackie Ferm: "Han skulle skjuta mig i huvudet"

Det var mindre än ett dygn efter att Lars Carlander släppts ur fängelse som han dödshotade sin dotter hemma i hennes bostad i centrala Stockholm.

– Han sa att han skulle skjuta mig i huvudet, berättade Jackie Ferm.

Efter det som har hänt, och den fällande domen, har Jackie Ferm omvärderat relationen med pappan, som står under ett nytt åtal misstänkt för misshandel av sin hustru och för att ha dödshotat poliser. Han har själv bett om ursäkt till polisen i ett öppet brev: "Jag, Lars Patrick Ferm, ber polismyndigheten om ursäkt för mitt klandervärda uppträdande den 19 maj. Särskilt de fyra polistjänstemän som fick den obehagliga uppgiften att omhänderta mig när jag befann mig i ett akut sinnestillstånd (påverkad av narkotikaklassade tabletter och alkohol) ber jag uppriktigt och ärligt om förlåtelse."

Jackie Ferm säger:

– Jag tror att jag har kommit till något slags nytt skede. Jag ser honom som ett barn i en vuxen mans kropp. Jag kan inte offra mer av min kärlek till honom. Det går inte. Jag har varit den enda som har stått vid hans sida i 25 år. Jag är så trött på att ta ansvar för honom och jag har sagt till honom att jag "gör slut" med dig.

Har du brutit med honom?

– Ja, absolut, det har jag.

Boken om Jackie Ferm kan bli spelfilm

Jackie Ferm har prisats som bloggerska. Hon har vunnit tv-såpan Paradise Hotel. Hon har vikt ut sig i tidningen Slitz. Mest uppmärksamhet har hon kanske ändå fått för den självutlämnade biografin "Rövardotter" som hon och journalisten Ola Brising skrivit. Boken, som kom ut i april förra året, handlar om den tuffa uppväxten som dotter till "Sveriges farligaste man".

Nu kan biografin också vara på väg att bli spelfilm.

Enligt Jackie Ferm har Nordisk film visat intresse för att köpa rättigheterna. Om filmdrömmen blir till verklighet skulle hon vilja att Mikael Persbrandt skulle gestalta hennes pappa på vita duken.

– Även deras efternamn påminner ju om varandras.

Jackie Ferm skulle velat bli adopterad av Leif GW Persson

Jackie Ferm har också en annan hemlig dröm: Att Leif GW Persson skulle vara hennes riktiga pappa.

– Han är så lugn och trygg. Han är underbar. Jag hade velat att han hade adopterat mig.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.