Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Jackie Arklöv har fått jobb på Exit

Jackie Arklöv har fått jobb på Exit i Fryshuset.

Han har redan nekats obevakade permissioner.

Men nu överklagar polismördaren Jackie Arklöv beslutet.

Anledning: han har fått jobb på Exit i Fryshuset rapporterar Östgöta Correspondenten.

I början av april sågs livstidsdömde Jackie Arklöv, 40, strosa runt i solen i centrala Borås på en bevakad permission.

Men polismördaren och tidigare legosoldaten nöjer sig inte med det.

Efter att förvaltningsrätten tidigare i maj avslog Arklövs begäran om obevakade permissioner överklagar han nu beslutet till kammarrätten i Jönköping.

Bifogat anställningsintyg

Han motiverar kravet på frihet med att han fått arbete på Exit i Fryshuset i Stockholm och därför behöver social arbetsförberedelse skriver Östgöta Correspondenten som tagit del av överklagan.

Jackie Arklöf bifogar även ett anställningsintyg från Exit i sin överklagan.

Det är oklart vilken typ av arbetsuppgifter den dömde polismördaren ska utföra på Exit.

Exit är ett projekt på Fryshuset där personer som är aktiva i nationella rörelser kan få hjälp att lämna dessa, och flera av de som arbetar inom organisationen har själv en bakgrund i olika nationalistiska grupper.

"Vill hjälpa människor"

Exit har tidigare hjälpt Arklöv att publicera boken "Marionettmänniskan". I samband med det uttalade sig Robert Örell, verksamhetschef på Exit, för Svenska Dagbladet:

- Det är fullt förståeligt att det kan komma reaktioner men vi vill hjälpa människor som vill lämna vit makt-miljön, sa Robert Örell till SvD.

Expressen har sökt Exit för en kommentar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.