Ja till Hugos transplantation

Publicerad
Uppdaterad
De senaste veckorna har varit som en berg- och dalbana för Hugo och hans familj - glädjebeskeden har varvats med bakslag.
I dag besökte familjen Huddinge sjukhus i Stockholm för att träffa specialister - och beskedet från dem var positivt.
Sjukhuset säger ja till en benmärgstransplantation.
- Det känns jättebra och det var skönt att träffa alla inblandade, säger mamma Hanna Johansson.
I dag besökte Hugo, hans mamma Hanna Johansson och pappa Magnus Törnqvist Huddinge sjukhus så specialisterna kunde göra en bedömning om de har möjlighet att hjälpa Hugo med en benmärgstransplantation.
Hugo lider av en mycket allvarlig hudsjukdom och en benmärgstransplantation skulle kunna lindra symtomen avsevärt.

Platsbrist

Landstinget i Blekinge har sagt ja till en transplantation i Sverige. Tidigare har läkare i Göteborg sagt att man är villiga att utföra ingreppet, men för några dagar sedan fick familjen veta att transplantationen blir inställd på grund av platsbrist.
Nu står hoppet till läkarna på Huddinge sjukhus. Och efter ett flera timmar långt besök fick de beskedet att Huddinge sjukhus vill behandla Hugo.
- De anser att de är kapabla och att de har för avsikt att göra transplantationen. Det känns jättebra och det var skönt att träffa alla inblandade, säger Hanna Johansson.

"De är försiktiga"

Behandlingen väntas påbörjas i början av januari och nu pågår jakten på en donator för fullt.
- De säger att de ska göra transplantationen, men de är väldigt försiktiga ändå. De säger att vi får det slutgiltiga beskedet när de har hittat en donator. Men de tror att vi har väldigt goda chanser att hitta en donator inom några veckor, säger Hanna Johansson.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag