Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ivankas utseende hjälpte bygga Trumps imperium

Donald Trump gjorde flera nedsättande uttalanden om sin hustru Melania Trump i ”The Howard Stern Show”. Foto: CRAIG RUTTLE/AP/TT
I en ny bok anklagas Donald Trump för att ha utnyttjat sin dotter Ivanka Trumps utseende för att bygga sitt varumärke.Foto: JACQUELYN MARTIN/AP/TT
Foto: LM OTERO / AP TT NYHETSBYRÅN

Donald Trump har utnyttjat sin dotter Ivankas utseende för att bygga sitt imperium.

Det påstår journalisten Vicky Ward i sin bok.

Samtidigt har en inspelning där presidenten talar nedsättande om sin hustru Melania Trump grävts fram, skriver Daily Express.

Under 1990- och 2000-talet gästade USA:s nuvarande president Donald Trump, 73, radioprogrammet The Howard Stern Show fler än 20 gånger.

I programmet gav Trump inte sällan nedsättande kommentarer om kvinnor – han har bland annat sagt att kvinnors bäst före-datum infaller när de fyller 35 år och att han ”inte kunde bry sig mindre” om huruvida han tillfredsställer kvinnor som han har sex med.

”Hur skulle brösten se ut?”

Men enligt Daily Express gjorde han också nedsättande uttalanden om sin hustru Melania Trump, 49, i The Howard Stern Show. Till exempel frågade Howard Stern om Donald Trump fortfarande skulle vilja vara tillsammans med Melania om hon blev vanställd i en bilolycka.

– Hur skulle brösten se ut, frågade Trump varpå Stern svarade att de klarade sig.

– För det är viktigt, fortsatte Trump.

I The Howard Stern Show pratade Donald Trump också om sin dotter Ivanka Trump som ”yppig”. Det stämmer väl ihop med uppgifter i journalisten Vicky Wards bok ”Kushner Inc” där det påstås att Donald Trump utnyttjat Ivanka Trumps utseende för att stärka sitt varumärke och bygga sitt imperium, skriver Daily Express.

”Kanske skulle ha dejtat henne”

Ivanka Trump, som i dag är 37 år, började jobba för sin far 2005 och de kommande åren medverkade hon i mängder av mediala sammanhang, bland annat i tidningar som GQ, där hon enligt Ward poserade ”på ett inte alltid smakfullt sätt”.

Donald Trump har genom åren också fått kritik när han har kallat Ivanka Trump för sådant som ”babe”. I en intervju med The View 2006 sade han också att om ”Ivanka inte hade varit min dotter kanske jag skulle ha dejtat henne”.

Ivanka Trump var då 25 år gammal. Donald Trump var 60 år.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.