Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ivankas supermodell-svägerska: Jag tänker inte rösta på Trump

Supermodellen Karlie Kloss.Foto: BORDE-MOREAU/BESTIMAGE/STELLA PICTURES
Ivanka Trump har kallat Karlie Kloss för ”min syster”.Foto: MJT/ADMEDIA/SPLASHNEWS.COM/STELLA PICTURES
USA:s president Donald Trump.Foto: SHUTTERSTOCK

Supermodellen Karlie Kloss är Ivanka Trumps svägerska och gift med brodern till Donald Trumps närmaste rådgivare – men det innebär definitivt inte att hon delar familjen Trumps politiska åskådning.

Det slog Kloss fast i en tv-intervju där hon meddelade att hon inte kommer att rösta på Donald Trump i höstens presidentval.

– Jag röstade på demokraterna 2016 och jag planerar att göra detsamma i år, sade Kloss enligt NBC News

Karlie Kloss är sedan 2018 gift med Joshua Kushner, vars bror Jared är Donald Trumps närmaste rådgivare och tillika gift med presidentens dotter Ivanka sedan 2009. När Karlie Kloss och Joshua Kushner förlovade sig gratulerade Kloss av Ivanka Trump på Instagram.

”Jag känner mig lyckligt lottad att ha dig som min syster”, skrev presidentdottern i en kommentar på Kloss Instagram-konto enligt Harper’s Bazaar.

Men både Karlie Kloss och hennes make har helt andra idéer politiskt än familjen Trump. 

 – Jag är säker på att jag inte är den enda personen i landet som inte nödvändigtvis håller med sin familj när det gäller politik. Jag röstade på demokraterna 2016 och jag planerar att göra detsamma i år, sade Karlie Kloss i tv-programmet ”Watch What Happens Live”.

Joshua Kushner och Karlie Kloss.Foto: PACIFICCOASTNEWS.COM/STELLA PICTURES

Karlie Kloss röstade på Hillary Clinton förra valet

Maken Joshua Kushner röstade inte heller på Trump enligt Forbes.

”Ett av de främsta privilegierna vi har som amerikaner är vår röst. Jag är stolt att säga att jag har gjort min del, nu är det din tur. #ImWithHer (”jag står bakom henne”)”, skrev Kloss på Instagram inför det amerikanska presidentvalet 2016 för att visa sitt stöd till Hillary Clinton som var den demokratiska kandidaten.

https://www.instagram.com/p/BMjNzj4A25X/?utm_source=ig_embed

Kloss berättade i en intervju med Vogue förra året om svårigheterna med att ens politiska inriktning skiljer sig från den flera andra familjemedlemmar har.

– Det har varit jobbigt. Men jag väljer att fokusera på värderingarna som jag delar med min make, samma liberala värderingar som jag är uppväxt med och som har väglett mig genom hela mitt liv, sade Karlie Kloss.

Årets presidentval i USA äger rum den 3 november.

Miljarderna och tragedin i familjen bakom Filippa K

Byggde sina förmögenheter från grunden • ”Tajmingen var helt rätt då”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.