Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ivankas plan med maken efter valet

Ivanka jämförde pappan med historiske ledaren.
Ivanka Trump och maken Jared Kushner.
Foto: DOULIERY OLIVIER/ABACA / STELLA PICTURES/DOULIERY OLIVIER/ABACA
Ivanka kan få svårt att återvända till New York City när hon lämnar Vita huset.
Foto: CHARLIE NEIBERGALL / AP TT NYHETSBYRÅN
En teori är att presidentdottern söker sig till Florida när hon lämnar Washington DC.
Foto: JEFFREY SAUGER / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Ivanka Trump och maken Jared har blickat mot New York City nu när det snart är dags att lämna Vita huset.

Men frågan är om de välkomnas i staden – där namnet Trump inte längre står högt i värde.

Samtidigt kan det bli svårt för paret att stanna i Washington DC:

– Vänta bara tills de inser att ingen svarar när de ringer, säger en källa till CNN.

Innan Ivanka Trump klev in i politiken var hon en del av Manhattans societet. För offentligheten var hon känd som en liberal affärskvinna, som ofta donerade pengar till grupper som försvarar aborträtten.

Som dotter till en fastighetsmagnat syntes hon också ofta på olika glamorösa tillställningar, likt modeveckan, Met-galan och – förstås – evenemang på Trump International Hotel and Tower.

Men mycket har förändrats sedan dess. 

”Ingen kommer glömma bort det”

Under pappans år i Vita huset har New York Citys elit kommit att vända sig emot namnet Trump. Inte minst på grund av presidentens bråk med stadens demokratiske guvernör, vilket lett till flera dråpslag mot metropolen.

– Presidenten var så hemsk och splittrande om New York när han sa att det är en mardröm, eller att det är tomt, eller passé, säger Jill Kargman, författare och dotter till Chanels tidigare vd, till CNN.

– Ingen här kommer att glömma bort det, fortsätter hon.

Frågan är alltså var Ivanka Trump och maken Jared Kushner slår sig ner härnäst. I och med att Joe Biden utropats till valvinnare är det nämligen osannolikt att de stannar kvar i Washington DC.

– De känner bara till ett DC där de har makt. Vänta bara tills de inser att ingen svarar när de ringer, säger en senior källa inom Republikanska partiet till CNN.

Kan flytta söderut

Paret har dock fler alternativ att välja på. Enligt källor till tv-kanalen har Ivanka och Jared öppnat upp för möjligheten att bo i New Jersey, eller att flytta till lyxiga Palm Beach i Florida.

Ivanka Trump ska ha flera kontakter i staden som hon träffat under sitt arbete inom politiken. Om hon flyttar dit kan hon också fortsätta vara nära sin pappa, som tillbringar mycket tid vid sin privata lyxresort Mar-a-lago i staden.

I Florida skulle Ivanka även kunna jobba vidare med sin politiska plattform, för att säkra den fortsatta karriären på lång sikt, enligt CNN:s källor.

Se mer

Presidentdotterns hälsning i pandemin.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.