Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Ivankas kryptiska meddelande till Putin

President Donald Trump med sin dotter Ivanka Trump. Foto: CAROLYN KASTER / AP TT NYHETSBYRÅN/ NTB SCANPIX
Vladimir Putin Foto: MIKHAIL KLIMENTYEV / AP TT NYHETSBYRÅN
Ivanka Trump Foto: RON SACHS / CNP / POLARIS/IBL POLARIS

Boken Kushner Inc beskriver presidentdottern Ivanka Trump som en riktig hårding – och avslöjar hur hon en gång lämnade ett kryptiskt meddelande till Vladimir Putin under en guidad tur på Kreml – för att få sitta i presidentens privata stol. 

Boken skildrar även vilken makt Ivanka har över sin pappa – och hur hon lyckades manipulera honom till att sparka en av sina närmsta män.  

Det är brittiska tidningen Express som återger historien om Ivanka Trump från boken Kushner Inc som gavs ut tidigare i år. 

Boken slår fast att Ivanka har en stark ställning inom familjen och att hon har en förmåga att få sin pappa presidenten att göra som hon vill – men även andra personer i hennes närhet. 

Under 2006 åkte Ivanka till Moskva med ryskfödde Felix Sater, som då jobbade som hennes handledare. 

Under resan passade den blivande presidentdottern och Sater på att gå en guidad tur på Kreml varpå Ivanka fick sin handledare att prata med personal ur Putins säkerhetsstab för att få tillstånd att provsitta i presidentens stol, enligt Express. 

”Ivanka har mest stake i rummet”

Felix Sater träffade Donald Trump år 2000 och jobbade i Trump Tower två våningar nedanför den blivande presidenten. Enligt Express brukade Donald Trump ofta rådfråga Sater om vem av hans barn som skulle vara mest lämpad att ta över företaget. 

Svaret blev alltid: ”Ivanka – eftersom hon har 'mest stake i rummet'”.  

2007 flydde Felix Sater till London efter att ha hängts ut av media för händelser i hans förflutna – men kom tillbaka 2010 och började jobba som senior rådgivare åt Donald Trump. 

Men Saters nya ställning hos hennes far var något Ivanka Trump inte var nöjd över. 

Enligt Express så upplevde Ivanka Sater som ett hot eftersom han nu hade kommit så nära hennes pappa – och lyckades till slut övertala ”The Donald” att sparka sin rådgivare trots att han beskrev Sater som en ”kassako”.   

Donald Trump skilde sig från Ivankas mamma Ivana Trump 1992 och gifte sig i stället med kvinnan han hade en affär med, Marla Maplses. 

Donald och Ivana har tre barn ihop: Ivanka, Eric och Donald Trump Jr.