Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ivankas iskalla behandling av lillasystern: ”Grymhet”

Här är medlemmarna i familjen Trump
Tiffany Trump och Ivanka Trump.Foto: MATT ROURKE / AP TT NYHETSBYRÅN
Donald Trump med döttrarna Ivanka och Tiffany.Foto: WILLIS GLASSGOW / AP FR34287 AP

Tiffany Trump kallades för familjens ”rödhåriga styvbarn” vilket bara var ett av flera sätt som 26-åringen särbehandlades negativt av sina syskon, avslöjas i en ny bok.

Ivanka Trump deltog som mest i den ”bekymmerslösa grymheten” mot Tiffany Trump när lillasystern försökte spela en större roll i pappans liv.

”Ivanka vaktade svartsjukt sin position som Donald Trumps favorit, till och med på bekostnad av sin sårbara lillasyster”, skriver bokens författare Michael Cohen enligt Mercury News.

Michael Cohen var under tio år Donald Trumps personliga advokat. Han släppte i veckan boken ”Disloyal: A Memoir” där han beskriver sina upplevelser och iakttagelser från Donald Trumps inre cirkel.

Cohens dotter Samantha, som blev god vän med Tiffany Trump när båda studerade vid universitet i Pennsylvania, var ”chockad och äcklad” av hur Trump behandlade dottern. 

”Jag kände verkligen med Tiffany med anledning av hur hon behandlades. Rangordningen bland barnen var smärtsamt tydlig”, skriver Cohen i boken där syskonen i Trump-familjen beskrivs som ”extremt tävlingsinriktade och egocentrerade”.

Tiffany Trump bad efter college sin pappa om hjälp att få en plats på modemagasinet Vogue. Cohen var närvarande när Donald Trump diskuterade Tiffanys planer med hennes storasyster Ivanka.

”Jag tror inte att Tiffany har rätta utseendet. Hon har helt enkelt inte vad du har, sötnos”, sade Donald Trump till Ivanka enligt Cohen – varpå Ivanka Trump svarade:

”Jag håller med, pappa. Att hon inte har rätta utseendet är bästa sättet att uttrycka det på.”

Trump om Cohen: ”En dömd lögnare”

Cohen skriver i boken att Donald Trump har en ”obeveklig benägenhet för att ljuga, överdriva, vilseleda och manipulera” samt att han fällde en mängd rasistiska och sexistiska kommentarer.

Det fick Donald Trump att nyligen kalla Michael Cohen för en ”dömd lögnare som kan vara på väg tillbaka till fängelset” för att ha ljugit inför kongressen.

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1303301816772329472

Vita huset har kallat Cohens bok för ”fantasier” och hävdar att han förlorade all trovärdighet när han ljög inför kongressen.

Michael Cohen dömdes 2018 till tre års fängelse för bland annat skattebrott, men efter ett år i fängelset i Otisville förflyttades han därifrån på grund av coronarelaterade orsaker och ska istället avtjäna sitt straff i husarrest.

Ivanka Trumps hälsning hemifrån

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.