Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ivankas ilska – hotar med stämning efter reklamen

Ivanka Trumps hälsning till folket i coronakrisen.
Presidentdottern Ivanka Trump.Foto: GUSTAVO GARELLO / AP TT NYHETSBYRÅN

På en reklamskylt mitt i New York City syns Ivanka Trump le bredvid siffror om antalet döda i covid-19.

Nu hotar presidentdottern och maken med stämning mot skaparna bakom fejkreklamen, skriver CBS News.

”Vi kommer stämma er”, säger parets advokat i ett uttalande.

Det är den Trump-kritiska republikanska gruppen The Lincoln Project som står bakom de fejkade reklamskyltarna i centrala New York City. 

På den ena syns Ivanka Trump le och hålla upp händerna som för att stolt visa upp stadens och landets dödstal i coronaviruset. På den andra pekar hennes leende make, Jared Kushner, mot ett citat. Det lyder: ”New Yorkers kommer att lida och det är deras problem”.

Syftet med reklamskyltarna är enligt The Lincoln Projekt att kritisera Trump-administrationens hantering av coronakrisen. De menar att paret, som är presidentens rådgivare, agerat ”likgiltigt” inför folkets lidande.

https://twitter.com/ProjectLincoln/status/1319294071513346053?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1319294071513346053%7Ctwgr%5Eshare_3%2Ccontainerclick_0&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.cbsnews.com%2Fnews%2Fivanka-trump-jared-kushner-lawsuit-times-square-billboard-covid-19-response%2F

Paret hotar med stämning

I ett uttalande som uppges ha skrivits av Ivanka Trumps och Kushners advokat hotas The Lincoln Project nu med stämning. Advokaten kallar reklamskyltarna för ”falska, skadliga och förtal”. 

Om de här reklamskyltarna inte tas ner omedelbart kommer vi stämma er för det som otvivelaktigt kommer att vara enorma kompensatoriska och bestraffande skador”, står det i uttalandet, enligt CBS News.

Tv-kanalen har spårat bilden på Ivanka Trump till ett Twitter-inlägg från i juli, där hon gjorde reklam för inlagda bönor.

https://twitter.com/IvankaTrump/status/1283221019684110337?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1283221019684110337%7Ctwgr%5Eshare_3%2Ccontainerclick_1&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.cbsnews.com%2Fnews%2Fivanka-trump-goya-beans-tweet-backlash%2F

Citatet på makens bild kommer från en artikel hos Vanity Fair. Enligt tidningen ska Kushner ha gjort uttalandet under ett privat möte med USA:s coronakrisgrupp i Vita huset. Vid tillfället kritiserade Kushner även bristen på skyddsutrustning i New York City.

Joe Biden attack på Trump under kampanjmötet i Pennsylvania.
Donald Trumps covid-attack mot Joe Biden.
Obama kampanjade för Joe Biden i Miami på lördagen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.