Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ivankas hemliga familjeönskan avslöjad i ny bok

Allt du behöver veta om Ivanka Trump.
Ivanka Trump och Jared Kushner har tre barn tillsammans.Foto: DOULIERY OLIVIER/ABACA / DOULIERY OLIVIER/ABACA STELLA PICTURES
Charles Kushner. Foto: USA TODAY NETWORK / NORTHJERSEY.COM-USA TODAY NETWOR SIPA USA

I en ny bok beskrivs Ivanka Trump frostiga relation till sina föräldrar.

Även hennes make Jared Kushners förhållande till sin pappa Charles Kushner får stort utrymme.  

En relation som formats av fängelsedomar, relationskrav och benfast lojalitet. 

Den prisbelönta journalisten Vicky Ward har tittat närmare på Jared Kushners familjerelationer i sin nya bok ”Kushner Inc: Greed. Ambition. Corruption”.

Pappan Charles Kushner var en framgångsrik fastighetsmagnat i början av 2000-talet som fick ett snabbt fall från toppen när han dömdes till två års fängelse för bland annat skatteflykt och vittnesmanipulation. 

Den senare anklagelsen inkluderade ett försök att föra samman sin svärson med en prostituerad, filma mötet och sedan skicka filmen till sin syster för att försöka övertala henne att sluta motarbeta honom i rätten, rapporterar Daily Express

Strumpkyss under jobbmöte

Jared Kushner förvarade sin pappa efter avslöjandet: 

– Allt han gjorde var att sätta ihop filmen och skicka den.

– Vad det rätt sak att göra? I slutändan var det ett sätt att säga: ”Du försöker göra mitt liv till ett helvete. Okej, jag kommer göra det samma”, sa han enligt Daily Express.  

Jared och Charles har, i alla fall utåt sett, en kärvänlig relation, skriver Vicky Ward. Jared brukar alltid hälsa på sin pappa med en kram och en puss, även i jobbsammanhang. 

Under ett möte som beskrivs i boken tog sonen det till och med steget längre: 

”En historia, eventuellt falsk, som länge cirkulerade i New Yorks fastighetsbransch berättar hur Jared kom in på ett jobbmöte och fick höra att hans pappa skadat foten varpå han tog av Charles strumpa och kysste den.”

Kärleksplaner för sonen

När Charles Kushner släpptes ur fängelset efter skatteflykten var han fast besluten att rentvå sitt rykte, enligt Vicky Ward. Ett steg i hans storslagna planer var att hans son Jared skulle ”bli tillsammans med någon framstående”.

Ungefär samtidigt träffades Jared Kushner och Ivanka Trump genom gemensamma vänner. Paret gifte sig 2009 och har i dag tre barn – sju, fem och tre år gamla. 

Makarna är båda rådgivare till Ivankas pappa president Donald Trump och var nyckelpersoner under hans valkampanj 2016.

Ansträngd relation till mamman

I ett kapitel beskrivs Ivanka Trumps besvikelse över sin mamma Ivana Trump, som var gift med Donald Trump i 15 år, från 1977 till 1992.

En skolkamrat till Ivanka har berättat att hon upplevde mamma Ivana som överdrivet kritisk då hon varit på besök, vilket hon lät Ivanka höra.

Än i dag minns hon svaret från sin unga vän.

– Jag önskar att min mamma visade ett sådant intresse för mig, ska Ivanka ha sagt.

Charlie Kushner ska enligt boken ha sagt att Ivanka Trump så gärna önskat bli en del av hans familj, då hon aldrig känt sig nära sin egen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.