Ivanka Trumps hyllning till Oprah Winfrey: "Inspirerande"

Ivanka Trump hyllar tv-stjärnan Oprah Winfreys tal på Golden Globe-galan.
Foto: JACQUELYN MARTIN / AP/ TT
Oprah Winfrey tog, som den första svarta kvinnan, emot hedersutmärkelsen Cecil B. DeMille Award vid årets Golden Globe-galan i Los Angeles.
Foto: PAUL DRINKWATER / AP/ TT

Tv-stjärnan Oprah Winfreys passionerade tal under Golden Globe-galan har hyllats av många.

En av dem som stämmer in i hyllningskören är Ivanka Trump.

"Såg precis Oprahs stärkanden och inspirerande tal från gårdagskvällens Goden Globe-gala", skriver hon på Twitter. 

Tv-stjärnan Oprah Winfrey tog, som den första svarta kvinnan, emot hedersutmärkelsen Cecil B. DeMille Award vid årets Golden Globe-gala i Los Angeles och hennes brandtal som togs emot med både stående ovationer och tårar. 

– Allt för länge har kvinnor inte blivit hörda och trodda när de har sagt sanningen till maktens män. Men deras tid är slut.

Hon fortsatte:

– Jag vill att alla flickor som ser det här ska veta att en ny dag väntar vid horisonten. Och när den dagen kommer så är det på grund av en massa fantastiska kvinnor - några av dem är i det här rummet i kväll - och några fenomenala män som kämpar hårt för att de ska bli de ledare som tar oss in i en ny tid när ingen behöver säga "me too" igen. 

https://twitter.com/IvankaTrump/status/950561402053447685

Ivanka Trump: "Stärkande och inspirerande"

Hyllningarna till talet strömmade in direkt och en av dem som som utryckt sin beundran för talet är Ivanka Trump.

"Såg precis Oprahs stärkanden och inspirerande tal från gårdagskvällens Goden Globe-gala. Låt oss enas, kvinnor och män, och säga #TIMESUP! #United",  skriver presidentdottern på Twitter.  

Det var i svallvågorna av Metoo-kampanjen som ”Time’s up” (”nu är det slut”), kom till – ett uppror mot övergrepp och sexuella trakasserier lett av en rad tunga Hollywoodnamn.

Källor: Oprah kan kandidera till president 2020

Oprah Winfreys brandtal blev snabbt ett hett ämne på sociala medier där det framfördes en önskan om att tv-stjärnan ska ställa upp i det amerikanska presidentvalet 2020. Planer på det bekräftas av Oprah Winfreys nära vänner, som vill vara anonyma. De säger att programledaren "aktivt funderar" på att ställa upp i presidentvalet 2020, rapporterar CNN. Hon skulle då kunna få Ivankas pappa – Donald Trump – som sin rival.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.