Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ivanka Trump skarvade om pappas mångmiljonrabatt

Detta är Ivanka Trump
Ivanka Trump.Foto: ROSS D. FRANKLIN / AP TT NYHETSBYRÅN
USA:s president Donald Trump.Foto: SPLASHNEWS.COM / STELLA PICTURES

Ivanka Trump skrev i sina memoarer att hon inte fick något ”kompispris” av sin pappa Donald Trump när hon köpte en lägenhet i en fastighet han äger.

Men det stämmer inte.

En ny bok avslöjar att Donald Trump gav dottern en fet rabatt på flera miljoner vid köpet, rapporterar Forbes.

Ivanka Trumps memoarer ”The Trump Card” publicerades 2009. Där var hon väldigt tydlig med att hon ”har kontroll över mitt eget liv”.

Strax efter att ha tagit college-examen köpte Ivanka Trump 2004 en lägenhet i Trump Park Avenue, en fastighet ägd av hennes pappa Donald Trump, som ligger vid 59th Street och Park Avenue i New York.

Trump Park Avenue i New York.Foto: Wikimedia

”Jag skulle inte vilja stå i tacksamhetsskuld till honom”

Ivanka Trump hävdade i boken att hon inte hade fått något ”kompispris” vid köpet av den 144 kvadratmeter stora tvårumslägenheten.

”Han skulle inte bara ge mig en lägenhet och även om han hade gjort det skulle jag inte acceptera den. Jag skulle inte vilja stå i tacksamhetsskuld till honom på det sättet”, skrev Ivanka Trump om sin pappa Donald Trump i ”The Trump Card”.

Det stämmer dock inte riktigt. 

Forbes-medarbetaren Dan Alexander presenterar i sin nya bok ”White House, Inc.” dokumenten från fastighetsköpet. Där framgår det att Ivanka Trump betalade 968 dollar (motsvarande 8 500 kronor) per kvadratfot för tvårumslägenheten medan andra som köpte lägenheter i byggnaden fick betala i snitt 1 667 dollar (motsvarande drygt 14 600 kronor) per kvadratfot. 

Det innebär att Ivanka Trump fick en prisrabatt på motsvarande över 9,5 miljoner kronor jämfört med andra lägenhetsköpare i fastigheten.

Dan Alexander har sökt Ivanka Trump angående uppgifterna i hennes memoarer men har inte fått något svar.

Här är medlemmarna i familjen Trump

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.