Barack Obama lämnade presidentskapet i januari 2017. Här tillsammans med dottern Malia Obama. Foto: JACQUELYN MARTIN / AP TT NYHETSBYRÅNBarack Obama lämnade presidentskapet i januari 2017. Här tillsammans med dottern Malia Obama. Foto: JACQUELYN MARTIN / AP TT NYHETSBYRÅN
Barack Obama lämnade presidentskapet i januari 2017. Här tillsammans med dottern Malia Obama. Foto: JACQUELYN MARTIN / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: MARC GOLUB / POLARIS POLARIS IMAGESFoto: MARC GOLUB / POLARIS POLARIS IMAGES
 Foto: MARC GOLUB / POLARIS POLARIS IMAGES

Ivanka Trump ryter till – försvarar Malia Obama

Publicerad

Tidigare presidentdottern Malia Obama, 19, har den senaste tiden uppmärksammats i amerikansk skvallerpress.

Det har fått nuvarande presidentdottern Ivanka Trump och Hillary Clintons dotter Chelsea att ryta ifrån.

– Hon borde tillåtas samma privatliv som sina jämnåriga klasskamrater, skriver Ivanka Trump på Twitter.

En stor del av sin ungdom tillbringade Malia Obama i rampljuset. I åtta år var pappa Barack Obama USA:s president, innan posten togs över av Donald Trump i januari. 

Sedan dess har hon varit en privatperson. Trots det fortsätter skvallerpressen i USA att följa Malia Obamas liv med stort intresse. 

I ett av klippen som spridits på den tidigare presidentdottern ska hon ha setts röka och  blåsa rökringar. I en annan video, som spridits av TMZ, kysser hon någon på en fest efter en fotbollsmatch, skriver Huffington Post. 

Ivanka Trump ryter ifrån för Malia Obama.Foto: SUSAN WALSH / AP TT NYHETSBYRÅN

Ivanka Trump visar stöd för Malia Obama

Många har höjt på ögonbrynen över rapporteringen, eftersom de anser att 19-åringen bara beter sig som en normal förstaårselev på universitetet. 

Men stödet kommer inte bara från den breda allmänheten. Även nuvarande presidentdottern Ivanka Trump uttrycker avsmak mot skvallerpressen.

"Malia Obama borde tillåtas samma privatliv som sina jämnåriga klasskamrater. Hon är en ung vuxen och en privatperson, och borde vara 'OFF limits'", skriver Ivanka Trump.

https://twitter.com/IvankaTrump/status/934108754731307009

Chelsea Clinton twittrar

Även Chelsea Clinton, demokraternas tidigare presidentkandidat Hillary Clinton och tidigare president Bill Clintons dotter, visar sitt stöd för Malia Obama:

"Malia Obamas privatliv, som ung kvinna, collegestudent och privatperson, borde inte vara ert klickbete. Var bättre än så", skriver hon.

https://twitter.com/ChelseaClinton/status/934118380835082242
Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag