Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ivanka Trump hånas efter pappahyllning

Donald Trump har hyllat sin dotter tidigare.
Ivanka Trump hyllar sin pappas starka moral som hon anser att hon själv ärvt.
Foto: GUSTAVO GARELLO / AP TT NYHETSBYRÅN
Donald Trump.
Foto: JIM LO SCALZO / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Ivanka Trump är sin pappas dotter.

Nyligen avslöjade Donald Trumps äldsta dotter vilken egenskap hon ärvt av sin far – nämligen hans ”starka moraliska kompass”.

Ett uttalande som möts av en hel del kritik, rapporterar Vanity Fair.

Äpplet faller inte långt från trädet i Ivanka Trumps och pappa Donald Trumps fall.

Nyligen fick den amerikanska presidentens dotter frågan om vilka utav hennes personlighetsdrag som hon ärvt av sina föräldrar.

Det var när Ivanka Trump höll tal under en välgörenhetsgala i mitten av augusti som det oväntade svaret gavs till galans drygt 120 gäster. 

Enligt Daily Mail beskrev Ivanka Trump hur hennes mamma – Ivana Trump – lärt henne att bli ”en mäktig och framgångsrik kvinna”. Medan pappa Donald Trump har lärt henne skillnaden mellan rätt och fel genom att föra vidare ”sin starka inre moraliska kompass” till dottern. 

Uttalandet har fått kritik världen över. Enligt Vanity Fair är det inte att Ivanka Trump påstår att hon ärvt sin pappas moral som upprör, utan snarare ifrågasätts det huruvida Donald Trump har en stark inre moralisk kompass överhuvudtaget.

Trumps ord om dottern: ”Svår att slå”

Ivanka Trump har stått bakom sin pappa i vått och torrt. När Donald Trump kandiderade till att bli president i USA var hon en av hans mest gedigna förespråkare.

När Donald Trump blev vald till president 2016 blev också Ivanka Trump inom kort en av USA:s mest inflytelserika kvinnor. Numera arbetar hon som politisk rådgivare åt sin far i vita huset.

Donald Trump i sin tur har vid flera tillfällen hyllat sin dotters kompetens.

 – Om hon någonsin vill kandidera till att bli president tror jag att hon kommer bli väldigt, väldigt svår att slå, sa presidenten till The Atlantic i april.

Sedan 2009 är Ivanka Trump gift med Jared Kushner. Paret har tre barn tillsammans.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.