Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Ivanka Trump erbjöds lyxlägenhet för rabattpris

LIVE-TV: Senaste nyheterna med Expressen TV
Ivanka Trump i lyxlägenheten.
Foto: Instagram
Trump Park Avenue.
Ivanka och pappa Donald Trump
Foto: USA TODAY NETWORK / USA TODAY NETWORK/SIPA USA SIPA USA

Nästa pusselbit läggs i åtalet om USA:s före detta president Donald Trumps misstänkta penningfiffel.

I nya dokument framgår att Trumps äldsta dotter, Ivanka Trump, erbjöds köpa en lyxlägenhet från pappans företag för en bråkdel av marknadsvärdet, rapporterar Daily Mail.

Det senaste dokumentet ses som en möjlighet till att tvinga Ivanka Trump att vittna om företaget, Trump Organisations, ekonomiska förehavanden.

Åklagare Letitia James menar att man tagit fram ”betydande bevis för att företaget använt sig av bedrägliga och missvisande värderingar av flera fastigheter i syfte att tillskansa sig ekonomiskt vinning”.

Erbjöds lyxlägenhet till reapris

Den senaste pusselbiten som lagts är en lägenhet på Upper East Side, New York, som den tidigare presidentens dotter, Ivanka Trump, nyttjat till ett ovanligt förmånligt hyreskontrakt. Därefter erbjöds hon köpa lägenheten för motsvarande 72 miljoner kronor – trots att lägenheten i Trump Organisations balansräkning var värderad till mellan 180 och 227 miljoner kronor.

Italienska detaljer i världsklass – ”sofistikerat”

Av företaget beskrivs lägenheterna i byggnaden som ”idylliskt belägen i närheten av Central Park, världskända restauranger, shopping och Manhattans mest prestigefyllda skolor. Det inrymmer 120 lyxiga bostadsrätter i ett av Upper East Sides mest eftertraktade områden”.

Det utlovas också italienska detaljer i världsklass, polerat trä och marmor.

”Varje liten detalj i Trump Park Avenue osar av sofistikerad klass”, fortsätter man.

Åklagare Letitia söker alltjämnt att få presidentpappan Donald Trump och barnen att vittna under ed i fallet.

Trump å sin sida kallar utredningen mot honom för ”häxjakt”.

Trumps supportrar hyllar ex-presidenten: ”Han ger oss alla hopp”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.