Foto: Polaris / POLARIS POLARIS IMAGESFoto: Polaris / POLARIS POLARIS IMAGES
 Foto: Polaris / POLARIS POLARIS IMAGES
Foto: Rex/Shutterstock / REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURESFoto: Rex/Shutterstock / REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURES
 Foto: Rex/Shutterstock / REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURES

Ivanka Trump berättar: Säger emot presidenten

Publicerad

Här är ännu en som inte alltid håller med Donald Trump – dottern Ivanka.

I en intervju med ”CBS This Morning”, som visades i amerikansk tv i dag, förklarar hon att hon om det är nödvändigt höjer rösten mot pappans politik.

– När jag inte håller med min far, så vet han om det och jag uttrycker mig med total ärlighet, säger Ivanka Trump till CBS.

Samtidigt försvarar hon sin starkt ifrågasatta roll i Vita huset.

Donald Trumps 35-åriga dotter, och hennes man Jared Kushner, har båda fått tunga roller i den nye presidentens administration sedan han tillträdde.

Ivanka Trumps insatser har varit i blickfånget ända sedan november. Då deltog hon i ett möte mellan den vid tidpunkten nyvalde presidenten och Japans premiärminister Shinzo Abe.

Hon var också involverad i statsbesöket med Kanadas premiärminister Justin Trudeau i februari.

Ivanka Trump har under den senaste tiden dessutom hållit flera offentliga tal.

Pratar ständigt med pappan

Hon förklarar i intervjun med CBS:s Gayle King att hon och pappan ständigt samtalar om vad som händer i USA och världen, men att deras syn på saker och ting inte alltid är samstämmig.

Ivanka Trump menar dock att hon uttrycker sina avvikande åsikter privat, och inte i offentligheten.

– Jag skulle inte sammanblanda bristen på offentlig kritik med tystnad. Jag tror att det finns flera sätt att göra sin röst hörd. När jag inte håller med min far, så känner han till det och jag uttrycker mig med total ärlighet. När jag håller med går jag in helt och fullt och stöder agendan, säger hon till CBS.

 

LÄS MER: Ivanka Trump vänder – blir pappas rådgivare

 

Vill inte avslöja mer

Ivanka Trump ville dock inte gå in på vid vilka tillfällen hennes och faderns synsätt går isär.

Hon får vidare i intervjun en fråga om hur mycket hon och maken Jared Kushner är ”delaktiga” i det som händer i Vita huset.

– Om att vara delaktig är att vilja vara en god kraft och göra en positiv effekt, då är jag delaktig. Jag hoppas att tiden kommer att utvisa att jag har gjort ett bra jobb. Och mycket viktigare; att min fars administration är den succé jag vet att den kommer att bli.

Ivanka Trumps roll i Vita huset har vid flera tillfällen blivit ifrågasatt.

Hon har förklarat att hennes jobb i Vita huset är som oavlönad officiell rådgivare åt pappa presidenten.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag