Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Ivana Trump till exmakens älskarinna: "Försvinn"

"Jag sa: Jag tycker att du ska twittra. Det är ett nytt sätt att kommunicera, en ny teknologi", säger Ivana Trump till CBS News. Foto: MICHAEL ZORN / AP TT NYHETSBYRÅN
En yngre Donald Trump tillsammans med sin dåvarande hustru Ivana Trump. Foto: AGENCE / BESTIMAGE / STELLA PICTURES
Donald Trump. Foto: RON SACHS / POOL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

– Jag heter Marla och jag älskar din man. Gör du?

De orden får Ivana Trump att helt tappa fattningen och hon inser att äktenskapet med Donald Trump snart är över.  

Ivana Trump skriver om episoden i sin nya bok – där det även framgår att Ivana uppmuntrar exmaken att använda Twitter och att hon gärna ser dottern Ivanka som president i framtiden, skriver Daily Mail.   

Ivana och Donald Trump var gifta mellan 1977 och 1992 och fick tre barn tillsammans. Men även om skilsmässan slutfördes först 1992 var äktenskapet över flera år tidigare.

I Ivana Trumps nya bok, "Raising Trump", skriver hon om ett ödesdigert möte i december 1989. Ivana och Donald är på skidresa i Aspen, Colorado, när en för henne okänd kvinna, som senare skulle bli Donald Trumps andra hustru, närmar sig: 

– Jag heter Marla och jag älskar din man. Gör du? Jag svarade: Försvinn, jag älskar min man. Det var inte elegant men jag var i chock, skriver Ivana.   

En yngre Donald Trump tillsammans med sin dåvarande hustru Ivana Trump. Foto: AGENCE / BESTIMAGE / STELLA PICTURES

Enligt Daily Mail, som rapporterar om den nya boken, blev hon helt knäckt när Donald Trumps affär med Marla Maples blev känd för henne – och för pressen. Enligt Ivana Trump kunde hon inte sätta på tv:n utan att höra sitt namn. 

Uppmuntrar exmaken att använda Twitter

Nu verkar exmakarna emellertid ha en god kontakt. I den nya boken framgår att de hörs varje vecka – och att Ivana uppmuntrar Donald Trump att använda Twitter. 

– Jag sa: Jag tycker att du ska twittra. Det är ett nytt sätt att kommunicera, en ny teknologi. Och om du vill få ut dina ord ordentligt, utan att prata med New York Times som kommer förvränga varje ord du säger, är det här sättet för dig att få ut ditt budskap, säger hon till CBS News.  

Nobbade tjänst som ambassadör

I intervjun med CBS säger 68-åriga Ivana att hon erbjudits en tjänst som ambassadör i hemlandet Tjeckien av exmaken – men att hon tackat nej. 

Donald Trumps dotter Ivanka Trump och hennes mor Ivana Trump 2001. Foto: BRUNO BEBERT / AP

– Jag tycker om min frihet. Jag tycker om att göra det jag vill göra, åka dit jag vill åka, med den jag vill åka med. Och jag har råd med min livsstil. Varför skulle jag säga hej då till Miami på vintern, och hej då till Saint-Tropez på sommaren, och hej då till hösten och våren i New York? Jag har ett perfekt liv, säger hon. 

Tror att Ivanka skulle passa som president

Enligt Daily Mail skriver Ivana Trump att dottern Ivanka kanske skulle kunna bli president framöver. 

– Om 15 år kanske hon kunde ställa upp i presidentvalet? Att vara landets första dam? Det lockar mig inte. Men första mor? Det skulle kunna fungera, skriver hon.