Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ivana Trump: Ivanka kan bli första kvinnliga presidenten

LIVE-TV: Senaste nyheterna med Expressen TV
Ivana Trump gjorde en uppmärksammad intervju med ”Loose Women”.
Foto: ITV/SHUTTERSTOCK
Ivana tycker att dottern Ivanka mycket väl kan bli president.
Foto: SHUTTERSTOCK

Ivanka Trump kan – och är – definitivt redo att bli USA:s första kvinnliga president.

Det säger hennes mamma Ivana Trump i en intervju med brittiska pratshowen ”Loose Women”.

Ivana Trump får också stor uppmärksamhet för sina kommentarer om invandrare i intervjun.

Ivana Trump, president Trumps hustru mellan 1977 och 1990 och mor till tre av de fem barnen, har för första gången ställt upp i en liveintervju där hon kommenterar sin ex-mans presidentskap. 

– Jag är stolt. Särskilt över allt han gjort beträffande invandringen, sa den tjeckiskfödda före detta modellen i intervjun med brittiska pratshowen ”Loose Women” innan hon fortsatte med kommentarer som väckt stor uppmärksamhet.

– En hel del människor klär sig inte ens amerikanskt. De klär sig i vad de nu klär sig i, de skaffar inte jobb och de stjäl och våldtar kvinnor.

”Stötande och omänskliga” kommentarer

Ivana Trump fick mothugg av värden Jane Moore, som invände att kommentarerna kunde uppfattas som omänskliga och stötande.

– Du är invandrare själv. Förstår du inte att många människor har det svårt och bara vill ha ett bättre liv?

Ivana Trump hyllade också sin dotter, presidentens rådgivare Ivanka, och menade att hon mycket väl kan bli USA:s första kvinnliga president.

– Hon är i Vita huset varje dag. Hon är med sin far varje dag och känner till allt som händer. Hon kan definitivt bli den första flickan, kvinnan, som blir president.

– Hon är smart som fan. Hon är vacker. Hon är medveten. Vad mer kan du begära?

Ivanka Trumps hälsning hemifrån mitt i krisen

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.