Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ivana föll från 20:e våningen – polisen tror att hon mördades

Ivana Smit hittades död på en balkong i Kuala Lumpur.
Foto: INSTAGRAM / SPLASH NEWS / SKÄRMDUMP
Foto: Facebook
Ivana Smit, 18, hittades död på en balkong på sjätte våningen.
Foto: GOOGLE STREETVIEW / SKÄRMDUMP

Den 18-åriga modellen Ivana Smit hade haft en trekant tillsammans med ett amerikanskt par då hon föll mot sin död från våning 20 i Kuala Lumpur. 

Polisen avskrev snabbt ärendet som en olycka. 

Men efter protester från den nederländska modellens familj öppnas nu fallet för utredning igen – denna gång som ett misstänkt mord, skriver New York Post

Ivana Smits familj har aldrig trott att deras barnbarn och dotter dog i en olycka. Inte heller har de gått med på polisens förklaring att hon avsiktligt tog sitt liv. 

– Vi tror att det ligger kriminella orsaker bakom hennes död. Hon hittades naken. Men var är hennes skor och underkläder?, säger Ivana Smits farfar Fredrik Smit till Daily Mail

Ivana Smit, 18, hittades död på en balkong på sjätte våningen.
Foto: GOOGLE STREETVIEW / SKÄRMDUMP

Det var i början av december förra året som den 18-åriga modellen Ivana Smit hittades död på våning 6 i en skyskrapa i Kuala Lumpur. Hon var naken och polisen uppgav till en början att den före detta Chanel-modellen dött i ett fall från våning 20.

Detta efter att under kvällen varit på en fest i samma skyskrapa. 

Öppnar upp fallet 

I ren frustration över att den malaysiska polisen inte kunde svara på varför 18-åringen varit naken eller varför hennes kropp inte upptäcktes förrän ett halvt dygn efter den påstådda olyckan, valde Ivana Smits familj att kontakta Interpol.

Efter en bedömning av en domstol har nu malaysiska polisen ålagts att öppna upp förundersökningen igen – denna gång gällande mord. 

Erkänner trekant 

Exakt vad 18-åringen gjort i skyskrapan under kvällen har tidigare varit en av de frågor som Ivana Smits familj ställt sig. Nu berättar bitcoinmiljardären Alexander Amado Johnson, 44, för Daily Mail att modellen haft en trekant tillsammans med honom och hans fru, Luna Johnson, 31 – bara timmarna innan hon dog. 

Bitcoinmijardären Alexander Amado Johnson och hans fru, Luna Johnson, säger sig haft en trekant med Ivana Smit – samma natt som hon dog.

Enligt miljardärsfrun ska Ivana Smit frivilligt följt med paret upp till deras lägenhet på 20:e våningen. 

– Ivana var vår vän och vi båda hade ett förhållande med henne, säger hon. 

Vidare hävdar paret att de sovit när 18-åringen föll från deras lägenhet mot sin död. 

Underkläderna försvunna 

Men var Ivana Smits saknade kläder är kan paret inte svara på. Den malaysiska polisen har tidigare uppgett att man hittat alla kläder – förutom modellens underkläder och skor. 

Polisen kommer nu fortsätta utredningen av det mystiska dödsfallet som en mordutredning.

– Domstolen har beordrat riksadvokaten att instruera polisen att återigen öppna upp undersökningen och rubricera om fallet, säger Bukit Amans polischef, Huzir Mohamed till New York Post

LÄS MER: För dig med premium – allt det senaste inom:
Reportage & Granskning

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.