Premium:

Ivan deltog i romsk rättsprocess – och jobbar för kommunen

Det som hände i Malmö skulle inte kunna hända i Helsingborg, det var en självklarhet. Men trots löftet har Ivan Kuzhicov – kommunanställd för att jobba med romsk inkludering – deltagit i överläggningar gällande parallella rättsskipningar. 

– Vi har medlemmar som sitter med i romani kris, och besöker de vår lokal så är det ju upp till dem. Men vi har inte bjudit dit dem för att bedriva kris, säger Ivan Kuzhicov.

Samtidigt verkar en betydande del av Helsingborgs kommuns medel för romsk inkludering i praktiken tillfalla samme mans släkt. 

Är du redan prenumerant, logga in för att läsa.

Expressen Premium

Läs Premium gratis i en vecka

Få tillgång till hela Expressens digitala värld. Alla läsare kan använda den fria provperioden en gång. Därefter är priset 79 kr/mån. Digital tillsvidareprenumeration. Ingen bindningstid – säg upp när du vill.

Allt detta ingår:

• Expressen.se och Expressen–appen – obegränsad tillgång till alla artiklar

• E-tidning och korsord alla dagar

• Alla artiklar på skonahem.se, halsoliv.se, levaochbo.se, teknikensvarld.se, mama.nu, alltomresor.se, amelia.se och alltommat.se

Genom att klicka på “STARTA PREMIUM” godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.