Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Italiens premiärminister Giuseppe Conte avgår

Giuseppe Conte.
Foto: POOL PIERO TENAGLI/IPA/SHUTTERSTOCK / POOL PIERO TENAGLI/IPA/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Italiens premiärminister Giuseppe Conte avgår. 

Det meddelar landets president, enligt AFP

Italiens premiärminister Giuseppe Conte har utstått hård kritik för landets hantering av coronakrisen. Uppgifter om att han skulle lämna sitt ämbete kom under måndagen och på tisdagsförmiddagen bekräftade landets president Sergio Mattarella att Conte nu lämnar sitt uppdrag. 

Enligt källor till Reuters har Giuseppe Conte för avsikt att försöka bilda en ny regering med en bredare majoritet.

Vill bli premiärminister igen

Conte förlorade nyligen majoriteten i italienska riksdagen sedan partiet Levande Italien, lett av tidigare premiärminister Matteo Renzi, dragit sig ur samarbetet på grund av regeringens hantering av coronakrisen och den ekonomiska nedgången i landet.

Conte hoppas på att få förnyat förtroende av landets president Sergio Mattarella att bilda en ny regering med en bredare koalition i riksdagen, uppger källor för Reuters. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.