Tisdag 25 juli: Därför fick inte Löfven veta något
Både försvarsminister Peter Hultqvist, S, och inrikesminister Anders Ygeman, S, har kallats till möten om hur de hanterat informationen kring Transportstyrelsens IT-affär, samt eventuella åtgärder de vidtagit
Klockan 11.00 frågade försvarsutskottet ut försvarsminister Peter Hultqvist, ett samtal som räckte drygt två timmar.
– Hur informationsvägar sett ut i andra sammanhang är inte mitt ansvar, säger Hultqvist om att varken Stefan Löfven eller Anna Johansson fick veta om it-läckan.
Klockan 14.30 frågade justitieutskottet ut inrikesminister Anders Ygeman. KL 16.30 avslutades utfrågningen. På frågan om varför han inte informerade Löfven om läckan säger han:
– Det här är information som man inte kan prata om på fikarasten eller i fikarummet.
Statsminister Stefan Löfven kallade också till möte kl 16 i dag, tisdag, med alla partiledare.

Onsdag 26 juli: Alliansen kräver misstroendeförklaring
Ledarna för de fyra partierna i Alliansen förklarade på onsdagsmorgonen att de kommer att lämna in en misstroendeförklaring mot tre ministrar: Inrikesminister Anders Ygeman, S, försvarsminister Peter Hultqvist, S, och infrastrukturminister Anna Johansson, S.
LÄS MER: Detta innebär misstroendeförklaring – så tänker alliansen sparka ministrarna
Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson stöder alliansens förslag:
– Vi välkomnar det. Vi sa ju redan för ett par dagar sen att de här tre ministrarna bör gå på ett eller annat sätt, säger partiledare Jimmie Åkesson.
Senare på onsdageftermiddagen meddelade Jonas Sjöstedt, V, på Twitter att man kräver att Anna Johansson ska avgå att och man KU-anmäler alliansregeringen, som outsoursade Transportstyrelsens register.
LÄS MER: Regeringen kan avgå efter krisen
Torsdag 27 juli: Statsministern kallar till pressträff
Stefan Löfven ombildar regeringen och låter inrikesminister Ander Ygeman och infrastrukturminister Anna Johansson gå. Försvarsminister Peter Hultqvist kommer att vara kvar på sitt departement.

Nya ministrar är Tomas Eneroth, 51, tidigare gruppledare för S i riksdagen, samt Heléne Fritzon, 56, tidigare kommunstyrelseordförande i Kristianstad.
LÄS MER: Stefan Löfven ombildar regeringen
Ändringarna i regeringen: Morgan Johansson blir inrikesminister, Heléne Fritzon blir migrationsminister, Annika Strandhäll blir socialminister efter Gabriel Wikström.
Anders Ygeman kommer att bli gruppledare för Socialdemokraterna i riksdagen.
https://twitter.com/Ygeman/status/890494522035187712Vad är en misstroendeförklaring?
Alliansen är inte nöjt med ommöbleringen i Löfvens regering. Under torsdagen kom samtliga partiledare i Alliansen överens om att misstroendeförklaringen mot försvarsminister Peter Hultqvist står kvar, skriver Alliansen på sin hemsida.
Misstroendeförklaring – eller misstroendevotum – är ett verktyg för att avsätta statsråd eller en hel regering.

Minst 35 ledamöter i riksdagen måste ställa sig bakom förslaget om misstroendeförklaring. För att det ska gå igenom krävs en majoritet i riksdagen – det vill säga att 175 ledamöter röstar för.
Ett enskilt statsråd måste avgå om den inte har riksdagens förtroende. Om statsministern inte har riksdagens förtroende måste hela regeringen avgå.
Misstroendeförklaring kan ske inom tio dagar om alliansen kräver att riksdagen samlas. Det krävs 115 röster för att samla riksdagen.
Maktspelet i regeringen – hotet om nyval
Enligt uppgifter till Expressen var Löfvens maktspel att hota med extraval om allianspartierna fortsatte att driva frågan om misstroendeförklaring mot flera ministrar. Regeringen som tillkommer efter ett extraval kommer att få det tufft, med tanke på att det då är mindre än ett år till nästa (ordinarie) val.
Statsministern valde dock att ombilda regeringen utan Anders Ygeman och Alla Johansson.
Tre ministrar kan ha haft vetskap
Hittills är det alltså två ministrar som erkänner att de känt till läckan, utan att informera varken Stefan Löfven eller Anna Johansson.
Enligt försvarsminister Peter Hultqvist ska även näringsminister Mikael Damberg ha haft vetskap om saken. Damberg är sedan 2014 chef för näringslivsdepartementet, och ska därmed ha fått information om IT-läckan i februari 2016, enligt Hultqvist. Det är dock inte bekräftat. Stämmer uppgifterna så borde han ha informerat infrastrukturministern Anna Johansson, eftersom hennes departement är underställt näringsdepartementet.
Medlemmarna i försvarsutskottet står förbryllade.
– För mig är det lätt obegripligt att både försvars- och inrikesministern uppenbarligen har suttit på information om detta under ett års tid, säger Allan Widman, L, ordförande i försvarsutskottet till TT.
LÄS MER: Sju frågor och svar om it-skandalen på Transportstyrelsen
Tidslinje – detta har hänt
2015
Transportstyrelsen ska byta it-leverantör, men dåvarande generaldirektör Maria Ågren, som tillträdde tjänsten den 1 mars 2015, undertecknade flera beslut om att göra "avsteg från gällande lagstiftning" och säkerhetsprövningar av personal i utlandet gjordes inte.
Detta ledde till att ett antal sekretessbelagda register blev öppna för icke säkerhetsprövade tekniker i länder i Östeuropa och flera personer har haft full tillgång till system med känslig information. Alternativet hade varit att registren legat nere, vilket hade fått andra konsekvenser.
Säpo får information om att Transportstyrelsen höll på att outsourca en del av sitt it-system till leverantörer i utlandet
September 2015
Inleder utredning av ärendet.
Justitiedepartementet informeras, enligt uppgifter från Löfven.
Oktober 2015
Säpo har inledande möte med Transportstyrelsen där man efterfrågar material bestående av säkerhetsskydds dokumentation - något man får efter en dryg vecka.
November 2015
Säpo gör tillsyn med anledning av uppgifterna man fått in - i syfte att identifiera eventuella brister.
Säpo skriver ett särskilt brev till Ågren där man rekommenderar omedelbara säkerhetskyddshöjande åtgärder
Säpo tar kontakt med åklagare - eftersom det finns misstanke om brott.
26 januari 2016
Förundersökning med anledning av "vårdslöshet med hemlig handling" inleds.
26 januari 2016
Åklagaren inleder en förundersökning med anledning av att hemliga uppgifter kunde ha röjts då Transportstyrelsen lade ut IT-driften på IBM.
Denna månad ska även inrikesminister Anders Ygeman, S, fått kännedom om it-läckan.
Februari 2016
Infrastrukturminister Anna Johanssons dåvarande statssekreterare ska ha fått kännedom om läckan.
Protokoll från Säpo visar att Maria Ågren informerade regeringen om sitt beslut, enligt Dagens Nyheter. I förhöret ska hon ha sagt att hon inte fick någon "direkt reaktion" från tjänstemännen men att de lyssnade, enligt tidningen.
Säpo genomför särskilt samtal med Ågren för att påtala allvarligheterna av det man funnit.
Näringsminister Mikael Damberg, S, är sen 2014 chef för näringslivsdepartementet, och ska därmed ha fått information om IT-läckan i februari 2016, enligt försvarsminister Peter Hultqvist. Det är dock inte bekräftat.
Mars 2016
Försvarsminister Peter Hultqvist, S, får vetskap om säkerhetsbristen.
Maj 2016
Säpo meddelar sina slutsatser, att det finns brister i säkerhetsanalysen.
Januari 2017
Statsminister Stefan Löfven ska ha fått veta om problemet.
Ågren delges misstanke om brott.
9 januari 2017
Infrastrukturminister Anna Johansson, S, säger sig ha fått information om haveriet vid Transportstyrelsen av sin nuvarande statssekreterare Mattias Landgren. Samma dag som han först fick information i frågan från departementets tjänstemän.
19 januari 2017
Regeringen skickar ut ett pressmeddelande som lyder: "Regeringen har i dag utsett Jonas Bjelfvenstam som vikarierande generaldirektör för Transportstyrelsen. Inte ett ord om den tidigare generaldirektören Maria Ågren eller varför hon tvingats avgå. När medierna undrar är förklaringen att det har rått oenighet mellan regeringen och Maria Ågren.
20 januari 2017
Säpo förhör Ågren som säger att hon "... levde i den tron att man kunde göra så inom ramen för lagen. Hon uppger att hon naturligtvis inte hade dokumenterat det hela om hon vetat att det var olagligt. Det hade betraktats som korkat."
Efter sparken från Transportstyrelsen och efter Säpo-förhöret, där hon erkänner lagbrott, får Maria Ågren en tjänst som generaldirektör i regeringskansliet.
Juni 2017
Ågren får ett strafföreläggande på 70 000 kronor för "vårdslöshet med hemlig uppgift".
14 juli 2017
DN går ut med att miljontals svenskars personliga data i körkortsregistret samt känsliga uppgifter om svenska broar, vägar och hamnar har legat öppna för dataexperter i Serbien och Tjeckien. Annan känslig information som kan ha röjts är uppgifter ur det militära fordonsregistret, hemliga agenters identitet, stridspiloters adresser samt polisens hemliga register och myndigheternas hemliga nätverk för kommunikation.

18 juli 2017
Infrastrukturminister Anna Johansson meddelar att Transportstyrelsens politiskt tillsatte ordförande Rolf Annerberg (S) får sluta.
19 juli 2017
Ledamöterna i riksdagens försvarsutskott kallas till krismöte.
20 juli 2017
Ågren sparkas från den högbetalda GD-tjänsten i regeringskansliet.

21 juli 2017 - Partiledarna Anna Kinberg Batra, M, och Jan Björklund, L, öppnar för misstroendeförklaring mot en eller flera ministrar. De får sedan medhåll av Jimmie Åkesson, SD, Annie Lööf, C, och Jonas Sjöstedt, V, medan Ebba Busch Thor; KD, kräver en oberoende kriskommission.
23 juli 2017
Löfven bryter tystnaden och meddelar via sin pressekreterare i en skriftlig kommentar att: "Det är ett haveri som skett på Transportstyrelsen"
24 juli 2017
Stefan Löfven har möte med flera parter, men infrastrukturminister Anna Johansson deltar inte.

Löfven anordnar pressträff tillsammans med Jonas Bjelfvenstam, generaldirektör Transportstyrelsen, Anders Thornberg, generaldirektör Säkerhetspolisen och Micael Bydén, överbefälhavare Försvarsmakten.
Stefan Löfven meddelar att han känt till läckan sedan januari i år och säger att delar av Transportstyrelsens styrelse ska bytas ut. Han förklarar också att han har förtroende för alla ministrar.
SD kritiserar statsminister Stefan Löfven och de ansvariga ministrarna i it-skandalen. SD menar att både infrastrukminister Anna Johansson och inrikesminister Anders Ygeman måste gå.
26 juli 2017
Allianspartierna riktar misstroendeförklaring till Ygeman, Johansson och försvarsminister Peter Hultqvist.
27 juli 2017
Stefan Löfven ombildar regeringen. Ygeman och Johansson lämnar på egen begäran. Alliansen med Anna Kinberg Batra, M, Annie Lööf, C, Ebba Busch-Thor, KD, och Jan Björklund, L, kommer att gå vidare till riksdagen med att begära misstroendeförklaring mot försvarsminister Peter Hultqvist.