Israels premiärminister Benjamin Netanyahu. Foto: Jim Hollander
Israels premiärminister Benjamin Netanyahu. Foto: Jim Hollander

Israels premiärminister: Fördöm artikeln

Publicerad
Uppdaterad
Israels ilska över artikeln i Aftonbladet om israelisk organhandel fortsätter att växa.
Nu vill även landets premiärminister Benjamin Netanyahu att Sverige fördömer artikeln.
Aftonbladets uppmärksammade artikel har väckt ont blod i Israel. Tidigare har bland annat den israeliska utrikesministern krävt att den svenska regeringen ska fördöma artikeln, där anhöriga till skjutna palestinier hävdar att israeliska soldater stjäl de dödas organ.
Nu vill även landets premiärminister Benjamin Netanyahu att Sverige fördömer artikeln, rapporterar AP.

Fördömas

Netanyahu menar inte att Sverige ska be om ursäkt för artikeln, men han vill att den ska fördömas. Det sa han till sina ministrar under söndagens regeringssammanträde, enligt en tjänsteman som var med på mötet.
Utrikesminister Carl Bildt har tidigare sagt att Sverige inte kommer att fördöma artikeln.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag