Israeliska poliser dödade i attack

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Beväpnad polis på plats efter attacken mot israeliska poliser nära Tempelberget i Jerusalem.
Foto: ABIR SULTAN / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: ATEF SAFADI / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Två israeliska polismän har dödats och en tredje skadats efter att beväpnade män öppnade eld nära Tempelberget i Jerusalem. 

Enligt israeliska tidningen Haaretz var de tre gärningsmännen beväpnade med två gevär och en pistol.

Gärningsmännen, tre arabiska israeler, sköts till döds av polis efter att ha jagats in över det heliga området. 

Enligt polisen var de tre gärningsmännen mellan 19 och 29 år och kom från den norra israeliska staden Umm al-Fahm. De ska inte ha varit kända av polisen sedan tidigare.

De öppnade eld när de gick från Tempelberget mot Lion Gate, en öppning i muren mot gamla stan som ligger ett 30-tal meter bort.

”Riskerar att öka spänningarna”

Israelisk polis beordrade en stängning av området och fredagsbönen har ställts in.

– Det är första gången på flera år som fredagsbönen ställs in. Det riskerar så klart att öka spänningarna bland de omkring 10 000 palestinier som brukar samlas här för bön, säger Al Jazeera-journalisten Harry Fawcett som rapporterar från platsen för tidningen.

Attacken är bara en i raden av liknande händelser i Jerusalem de senaste åren.

Den palestinske presidenten Mahmoud Abbas talades vid med Israels premiärminister Benjamin Netanyahu på telefon på fredagmorgonen och fördömde attacken, rapporterar nyhetsbyrån Wafa. Han fördömde dagens attack liksom alla våldsamma gärningar, från båda hållen, speciellt vid böneplatser.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.