Israels premiärminister Benjamin Netanyahu har varit under utredning i över ett år. Foto: RONEN ZVULUN / AP TT NYHETSBYRÅN
Israels premiärminister Benjamin Netanyahu har varit under utredning i över ett år. Foto: RONEN ZVULUN / AP TT NYHETSBYRÅN

Israelisk polis: Netanyahu bör åtalas för korruption

Publicerad

Israels premiärminister Benjamin Netanyahu bör åtalas för korruption anser israelisk polis, enligt israeliska medier.

Ministern har varit under utredning i över ett år – han misstänks bland annat ha tagit emot dyra gåvor.

Flera israeliska medier skriver om polisens rekommendation. Uttalandet kommer efter att en 14 månader lång utredning mot premiärminister Benjamin Netanyahu avslutats, skriver Jerusalem Post.

Netanyahu ska ha tagit emot dyra gåvor från ”olika affärsmän”, skriver tidningen vidare.

Netanyahu: Det kommer inte att resultera i något

Premiärministerns ska också ha erbjudit sig att skada tidningen Yedioth Ahronoth. Det skulle Netanyahu göra i gengäld om tidningens största konkurrent Israel Hayom rapporterade positivt om ministern.

Netanyahu säger i sin tur att polisens rekommendation inte kommer resultera i något.

https://twitter.com/AFP/status/963491722134159360
Relaterade ämnen
Hannes Lundberg Andersson
Hannes Lundberg Andersson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag