Israelisk attack mot flygplatsen i Damaskus – besköts med missiler

En missil ovanför Damaskus internationella flygplats.
Foto: SANA HANDOUT / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: SANA HANDOUT / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Syriska statliga medier uppger på lördagskvällen att Israel attackerade det man kallar ”områden” i närheten av internationella flygplatsen i Damaskus och att luftförsvaret ska ha skjutit ned flera av missilerna.

– Man kunde höra explosionerna på avstånd. Nu är vi vana vid sådana attacker som riktas mot militära mål i närheten av flygplatsen, säger källor i Damaskus.

Vid flera tillfällen har Israel hotat med att fortsätta bomba iranska missillager i Syrien.  

Enligt obekräftade mediekällor ska attackerna på fredagskvällen varit riktade mot lager som användes nyligen för att förvara nya leveranser av iranska missiler till Syrien.

Nyhetsbyrån Reuters citerar en talesperson för den israeliska armén som säger att armén ”inte kommenterar utländska rapporter”.

Det är inte första gången Israel anklagas för att ligga bakom flygattacker mot mål i Syrien. Nyligen avslöjade den israeliska armén att flygvapnet under de senaste ett och ett halvt åren bombade 200 ”iranska mål” i Syrien och avfyrade 800 missiler och raketer mot mål i det krigsdrabbade landet.

Israels försvarsminister har hotat att bomba iranska mål i Irak

Konton på sociala medier för syriska oppositionella aktivister påstod på lördagskvällen att attackerna även var riktade mot presidentpalatset i Damaskus.

– Det stämmer inte. Hade de bombat palatset hade vi kunnat höra och se det härifrån, säger källor som bor i närheten av presidentpalatset i Damaskus.

Israels försvarsminister Avigdor Liberman hotade nyligen med att även bomba iranska mål i Irak och inte bara i Syrien om Israel anser att det hotar dess säkerhet.

Det är oklart om kvällens attacker orsakade dödsoffer.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.