Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Israel slår mot Hamas

Israels militär genomförde flyganfall mot Hamas i Gaza efter att en palestinsk raket träffat ett hus nära Tel Aviv på måndagen.

Det rapporterar Reuters.

Under kvällen sköts nya raketer från Gaza mot Israel, enligt Fox News.

Attackerna riktades mot mål kopplade till Hamas längs hela Gazaremsan, enligt ett uttalande från militären. Det kom inga omedelbara uppgifter om dödsfall kopplade till de israeliska attackerna.

Under kvällen rapporterar Fox News att israeliska städer drabbats av ny raketbeskjutning från Gaza.

Bakgrunden är att flera personer skadats efter vad som uppges vara en raketattack från Gaza på måndagsmorgonen.

Enligt polis och sjukvårdspersonal slog raketen ner i ett hus i byn Mishmeret norr om Tel Aviv i Israel. Huset började brinna och totalt ska sju personer ha skadats.

Spädbarn bland de skadade

Ambulanspersonal har uppgett för Reuters att sex personer, däribland ett spädbarn, vårdats för sårskador. Det finns inga uppgifter om att någon dödades i attacken.

Israel pekade snabbt ut Hamas – den väpnade islamistiska grupp som styr Gaza – som ansvarigt för attacken. Enligt AFP ska Hamas dock förneka att de har avfyrat raketen. 

Israels premiärminister Benjamin Netanyahu, som är i USA för att träffa den amerikanske presidenten Donald Trump, har tidigarelagt sin hemresa på grund av attacken och har lovat att ”slå tillbaka”. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.