Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Israel sköt ner tre raketer mot Tel Aviv

Den här raketen avfyrades från Gaza mot Israel på fredagskvällen.Foto: Mohammed Saber / Epa / Tt

På lördagen dog 52 människor i Gaza efter Israels attacker.

På kvällen uppmanade armén boende i norra Gaza att lämna sina hem för sin egen säkerhets skull.

Tidigare under dagen angrep Hamas Tel Aviv. Tre missiler i riktning mot staden sköts ned av israeliskt försvar.

På lördagskvällen attackerade israeliska flygvapnet en moské och en bostad tillhörande Gazas polismästare Tayseer al-Batsh. Polismästaren ska ha skadats allvarligt medan 15 andra palestinier dog i attacken som är den fem dagar långa konfliktens hittills blodigaste, skriver AFP.

Det totala antalet döda under lördagen var strax före midnatt svensk tid 52 personer. Sett till hela den fem dagar långa konflikten så är dödssiffran uppe på 157, enligt AFP.

Israeliska armén kommer under kvällen att uppmana boende i norra Gaza att lämna sina hem, eftersom de anser att det är osäkert att vistas i närheten av Hamas.

– Detta är i hög grad en moralisk åtgärd. Evakueringen tillåter större operativ frihet i området. Vi, som ett välordnat land, utfärdar varningar före vi attackerar dem som vill mörda våra medborgare, säger en militär källa till Haaretz.

Tidigare under lördagskvällen hotade Hamasmilisen Qassambrigaderna att avfyra en mängd missiler mot Tel Aviv.

Och hotet blev verklighet.

Hamas avfyrade ett flertal missiler mot Tel Aviv, rapporterade israeliska armén.

Ögonvittnen på plats säger att minst två raketlarm har ljudit i staden och att ett larm har gått i Jerusalem.

På sitt officiella Twitter-konto bekräftade israeliska armén att luftvärnsförsvaret skjutit ned tre missiler över Tel Aviv.

En fjärde raket landade i ett obebyggt område i närheten av staden Rishon Lezion. Missiler ska även ha avfyrats mot flera andra israeliska städer. Dessa ska ha landat i obefolkade områden utan några personskador, skriver Haaretz.

Gömmer sig i skyddsrum

Strax efter klockan 22 svensk tid rapporterar israeliska armén att två raketer har avfyrats från Libanon utan att ha gjort någon skada. Israel öppnade moteld mot den libanesiska gränsen. Det finns en rädsla hos israelerna att militanta grupper i Libanon kan försöka öppna en andra front, enligt AP.

Tusentals israeler gömmer sig just nu i skyddsrum.

"Jag hör det välkomna ljudet av The Iron Dome (det israeliska anti-missilsystemet) utanför skyddsrummet", twittrar den australiske ambassadören i Israel.

På sociala medier rapporteras om massiva bombningar från israeliskt stridsflyg och Apachehelikoptrar mot Gaza. En timme efter att Hamas raketer avfyrats mot Tel Aviv bekräftade israeliska armén att man hade oskadliggjort vapnet som avlossat raketerna.

Det finns inga rapporter om att några människor ska ha skadats i Hamas attacker mot Israel under lördagskvällen. Däremot vårdas flera människor för att ha drabbats av chocktillstånd.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.