Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Israels hårda ord till Bella Hadid: ”Borde skämmas”

Bella Hadid kritiseras av Israel på Twitter
Foto: THEIMAGEDIRECT.COM/TT / IBL BILDBYRÅ / THE IMAGE DIRECT TT NYHETSBYRÅN
Foto: THEIMAGEDIRECT.COM/TT / IBL BILDBYRÅ / THE IMAGE DIRECT TT NYHETSBYRÅN

Bella Hadid har deltagit i en demonstration till stöd för Palestina.

Staten Israel skriver att den amerikanska supermodellen borde skämmas.

”När kändisar som Bella Hadid förespråkar att kasta judar i havet, så förespråkar de eliminering av den judiska staten”, skriver staten Israel via ett officiellt Twitterkonto. 

Under en vecka då konflikten mellan Israel och Palestina trappats upp och dödliga attacker drabbat båda sidor, deltog Bella Hadid i en demonstration till stöd för Palestina.

Den 24-åriga supermodellens pappa, Mohamed Hadid är själv palestinier. I söndags syntes hon tillsammans med tusentals demonstranter i Brooklyn. Hon bar en traditionell keffiyeh, som gjorts till en symbol för de stridande palestinierna. Även kallad palestinasjal. 

Bilder sprids nu från demonstrationen – en skärmdump där Bella Hadid syns delas bland annat på staten Israels officiella Twitterkonto.

”Du borde skämmas”

Enligt tweeten förespråkar Bella Hadid ”eliminering” av Israel. 

”När kändisar som Bella Hadid förespråkar att kasta judar i havet, så förespråkar de eliminering av den judiska staten”, skriver staten Israel via ett officiellt Twitterkonto och fortsätter:  

”Det här borde inte vara en Israel-Palestinsk fråga. Det borde vara en mänsklig fråga. Du borde skämmas.”

Även Bellas yngre syster, Gigi Hadid, har visat sitt stöd för palestinierna på Instagram.

”Man kan inte tillåta sig att bli avtrubbad för åsynen av mänskliga liv som tas. Det får inte det. Palestinska liv är några som kommer att hjälpa till att förändra världen. Och de tas från oss varje sekund. #Freepalestine”, skriver hon.


STRIDERNA I ISRAEL OCH GAZA

Striderna mellan Israel och Hamas har pågått sedan den 10 maj, efter att våldsamheter utbrutit mellan israelisk polis och palestinier utanför al-Aqsa-moskén. Hamas har beskjutit Israel med raketer och den israeliska militären har attackerat Gaza med flyganfall respektive artillerield.

• Totalt har minst 182 personer i Gaza dött respektive 10 personer i Israel. Därutöver har 13 palestinier dött efter sammandrabbningar med israeliska styrkor på Västbanken.

• IDF har förstört Hamas tunnelsystem i Gaza.

• Samtidigt har våldsamheter mellan israeliska araber och judar utbrutit på gatorna i en rad israeliska städer, hundratals personer har gripits och i staden Lod har man utfärdat undantagstillstånd.

• Under fredagen bombade IDF ett hus i Gaza där flera nyhetsorganisationer har sina redaktioner.

• IDF uppger att Israel även beskjutits med raketer från Libanon respektive Syrien.

• Israels premiärminister Benjamin Netanyahu meddelade i ett tal att anfallen mot Gaza fortsätter så länge det krävs.

• FN:s säkerhetsråd möts på söndagen med anledning av konflikten.

https://twitter.com/Israel/status/1393905137006125060https://www.instagram.com/p/CO6y8kotR8d/

Ur arkivet:

Bella Hadid slår tillbaka efter kritiken – mot nakna bilden.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.