Israels premiärminister Benjamin Netanyahu. Foto: Sebastian Scheiner/AP
Israels premiärminister Benjamin Netanyahu. Foto: Sebastian Scheiner/AP

Israel besköts med raketer från Libanon

Publicerad
Uppdaterad
Flera raketer avfyrades i natt från Libanon över gränsen till Israel, uppger den israeliska militären.
Raketerna är den första attacken sedan 2009.
Det finns inga rapporter om skadade människor.
Två byggnader i västa Galiléen förstördes i raketattacken från libanesiskt område, uppger israelisk media. Invånare vittnar om att de hört minst två kraftiga smällar i samband med händelsen. Enligt en israelisk militärtalesman var raketerna den första attacken över gränsen sedan 2009.
- Flera raketer slog ner i västa Galiléen. Den israeliska armén ser allvarligt på händelsen och vi besvarar eldgivningen, säger man i ett uttalande.

Lugnt i flera år

Gränsområdet mellan Israel och Libanon har på det stora hela varit lugnt sedan det 34 dagar långa kriget 2006 mellan Israel och den av Iran understödda organisationen Hizbollah. Men utvecklingen i området har gjort att spänningarna ökat. I Syrien, som har stort inflytande över Libanon, pressas regimen allt hårdare såväl internationellt som av den inhemska oppositionen. Samtidigt ökar även trycket på Iran efter FN-rapporten om landets möjliga kärnvapenambitioner.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag