Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Israel beskjuter Libanon efter raketattack

Följ senaste nytt i Expressen TV – vi sänder direkt mellan 07 och 23 varje vardag och mellan 11 och 20 på helger.
Raketer avfyrades från Libanon på onsdagen.
Foto: APAIMAGES/SHUTTERSTOCK / APAIMAGES/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Raketer avfyrades mot Israel på måndagskvällen.
Foto: BASHAR TALEB / APAIMAGES / POLARIS POLARIS IMAGES
Israeliskt artilleri.
Foto: ATEF SAFADI / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Israel har avfyrat artillerield mot södra Libanon som svar på raketer som skickats från området tidigare på måndagskvällen, uppger det israeliska försvaret.

Över 200 personer har dött i den senaste konflikten i Israel och Palestina, enligt al-Jazeera.

Striderna i Israel och Gaza

Under måndagskvällen skickades raketer från både Libanon och Gaza mot mål i Israel. Bland annat träffades en synagoga i staden Ashkelon av en raket, rapporterar Jerusalem Post.

Tidningen rapporterat att omkring 200 raketer skickats från Gaza mellan 07 och 19 på måndagen. 25 av dessa lämnade dock aldrig Gaza.

Inga har rapporterats skadade i Israel från bomberna, men ett dussintal fick skador när de tog sig till skyddsrummen, enligt tidningen.

Al-Jazeera rapporterar samtidigt att tre raketer avfyrats mot Israel från södra Libanon mot Israel. Enligt Times of Israel rör det sig om sex missiler – som alla sköts ner innan de korsades gränsen.

Nu har Israel avfyrat artillerield mot Libanon som svar på missiler som skickats därifrån tidigare på måndagskvällen, uppger det israeliska försvaret.

https://twitter.com/IDF/status/1394396698630361092
Befälhavaren för Islamiska jihad dödad i israelisk räd.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.