Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Isabella Lövin till motangrepp: "Göder destruktiva krafter"

Isabella Lövin menar att det pågår en politisk svartmålning av Sverige, och uppmanar regeringspartner S och övriga partier att inte bara diskutera problem.Foto: (C) PELLE T NILSSON / (C) PELLE T NILSSON/STELLA PICTU STELLA PICTURES

MP-språkröret Isabella Lövin tar avstånd från sina socialdemokratiska regeringskollegers bild av invandringspolitiken. 

Lövin menar att det pågår av en svartmålning av läget i Sverige – och riktar i en intervju med DN en uppmaning till sina politikerkolleger: 

– Jag vill vädja till alla partier att inte bara prata om brott och straff, migration och brister i välfärden, säger hon till DN. 

Finansminister Magdalena Andersson (S) gick strax före jul ut i DN med att hon anser att Sverige inte klarat av integrationen och att hon uppmanade asylsökande att söka sig till andra länder. 

Flera andra S-ministrar har skickat signaler om att de vill se skärpningar i migrations- och integrationspolitiken. 

MP-språkröret Gustav Fridolin riktade kritik mot Anderssons uttalande och det finns en spricka mellan regeringspartierna i synen på flyktingpolitiken. 

 

LÄS MER: "Större möjligheter om de söker sig till ett annat land"

 

Fridolin kritiserade direkt

Vice statsminister och MP-språkröret Isabella Lövin riktar i en intervju med DN kritik mot det hon ser som en politisk svartmålning av tillståndet i Sverige.

– Jag oroar mig för den verklighetsbild som håller på att sättas och som under valrörelsen riskerar att bli mer och mer negativ kring de problem som Sverige har. Jag är rädd för att det göder destruktiva krafter, säger Isabella Lövin till DN.

Finansminister Magdalena Andersson kom med ett flyktingutspel strax före jul.Foto: THOMMY TENGBORG/TT / TT NYHETSBYRÅN

Lövin: ”Göder destruktiva krafter”

Hon kommer att ta upp ämnet och uppmana övriga partier att inte ägna sig åt populism under onsdagens partiledardebatt. 

MP vill fortsätta med en generös linje i flyktingpolitiken, trots S-ministerns utspel. 

DN: Men vad tycker du om att S markerar en ny inställning i migrationspolitiken?

– Varje parti får naturligtvis uttala sin politik. Det har jag inga synpunkter på. Jag vill vädja till alla partier att inte bara prata om brott och straff, migration och brister i välfärden. Det är viktiga frågor men vi får inte glömma bort hoppet, visionen, vart vi vill och att vi faktiskt har möjlighet att bygga en tryggare och bättre framtid, säger Lövin till DN. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.