Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

IS-kvinnans nya vädjan – ber nu om förlåtelse

Shamima Begum vädjar ni till brittiska myndigheter att ändra sitt beslut.Foto: LONDON METROPLITAN POLICE / HANDOUT / / EPA TT NYHETSBYRÅN
Tonåringen reste som 15-åring ner till Syrien där hon gifte sig med en IS-terrorist. Foto: UNCREDITED / AP MILITANT WEBSITE

19-åriga Shamima Begum lämnade Storbritannien 2015 för att ansluta till IS i Syrien. 

Efter att ha blivit av med sitt brittiska medborgarskap vädjar hon nu till landets politiker om att dra tillbaka sitt beslut.

– Jag är villig att ändra på mig, säger hon till Sky News

Fallet med Shamima Begum, som vid 15 års ålder frivilligt reste till Syrien och gifte sig med en IS-terrorist har väckt stor uppmärksamhet den senaste tiden.

Tonårsmamman, som efter IS fall har fött sin son i det flyktingläger de nu bor i fick nyligen sitt brittiska medborgarskap indraget.  

– Jag är lite chockad, det är orättvist mot mig och min son, sa hon till ITV News, när hon nåddes av beskedet i flyktinglägret.

 

Ber om förlåtelse

Nu fortsätter IS-kvinnan att komma med uttalanden. Hon menar bland annat att hennes nyfödda son är sjuk och behöver möjlighet till sjukvård – vilket hon inte har tillgång till i flyktinglägret.

– Jag skulle önska att de kan omvärdera mitt fall med lite mer förlåtelse i deras hjärtan, säger Shamima Begum, som också menar att hon är redo att förändra sig själv om hon släppts in i landet igen:

– Jag är villig att ändra på mig, säger hon i intervjun med Sky News. 

 

 

Shamima Begum på Gatwicks flygplats 2015. Foto: LONDON METROPLITAN POLICE / HAND / EPA / EPA TT NYHETSBYRÅN

Ångrar inte att hon anslöt sig till IS

Tidigare har hon sagt att hon inte ångrar att hon gick med i IS.

Efter att den brittiske inrikesminstern Sajid Javid annonserat att 19-åringen blivit av med sitt medborgarskap har Begum även pratat om att försöka få medborgarskap i Nederländerna, där släktingar till hennes make bor.

Shamima Begum ska också ha egna rötter i Bangladesh, men där uppges hon inte heller vara välkommen, rapporterade The Guardian i veckan.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.