Is från plan lossnade - kraschade ner i sängen

Publicerad
Uppdaterad
NEW YORK. När sjuåriga Breez Halte kom hem från balettlektionen var det ett stort hål i taket till hennes sovrum. På sängen låg flera isklumpar stora som grapefrukter.
Troligen har de lossnat från ett flygplan.
RÄDDAD AV DANSEN. Sjuåriga Breez Halte tränade balett när isblocken krossade taket. Hade flickan legat i sängen när isen störtade genom taket hade hon kunnat få sätta livet till.

Stora som grapefrukter

Kraften var så stor att isen orsakade ett stort hål i taket till hennes rum i familjens villa i Seattle. Tre av de fem klumparna var stora som en grapefrukt. - Jag tycker att det var rätt läskigt. Jag tänkte att det inte var säkert att vara i mitt rum längre, berättar Breez Halte, som upptäckte hålet i taket när hon kom hem från en balettlektion, för Kiro-tv. En tjänsteman på amerikanska luftfartsverket säger att isen kan ha lossnat från ett flygplan.
Sofia Stridsman
Sofia Stridsman

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag