Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

IS ansvariga för nya brutala avrättningar

Islamiska staten har publicerat bilder på hur de avrättar två homosexuella män genom att kasta ut dem från ett tak. Vi vill varna för nästa bild i bildspelet.
Foto: thedailybeast.com
När mannen med våld kastas ut från ett hustak står en stor folkmassa på marken och ser dem falla.
Foto: thedailybeast.com

Islamiska staten har publicerat bilder på hur de avrättar två homosexuella män genom att kasta ut dem från ett tak.

Samtidigt visas bilder på en kvinna som stenades för att hon varit otrogen.

Attackerna, som visas i otäcka bilder på Twitter, verkar ha ägt rum i staden Mosul i norra Irak, enligt The Daily Beast.

I de mycket obehagliga bilderna har IS själva dokumenterat hur personerna avrättas. Sedan har terrorgruppen i sin erkänt skickliga PR-organisation själva publicerat bilderna.

När de två männen med våld kastas ut från ett hustak står en stor folkmassa på marken och ser dem falla.

IS har också publicerat bilder på människor som blivit korsfästa, enligt The Daily Beast.

Sociala medier som är knutna till IS började sprida bilderna under torsdagen och uppges komma från Nineveh-provinsen. I områden av Irak och Syrien där IS tagit makten har offentliga avrättningar blivit vanliga, enligt Daily Beast, och syftet är att skrämma befolkningen till att underkasta sig terrorgruppens version av sharialag.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.