Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Irina, 23: Vi tvingades gå ut nakna på balkongen

Kvinnor stod nakna på balkong – riskerade fängelse
Balkongbilden på de nakna kvinnorna i Dubai blev omtalad.
Foto: Instagram
Modellen Irina Sotulenko var en av de nakna kvinnorna på balkongbilden i Dubai.
Foto: Instagram

Balkongbilden på de nakna kvinnorna i Dubai blev mycket omtalad.

En av kvinnorna berättar nu de alla var modeller som tvingades gå ut på balkongen nakna under hotet att de annars inte skulle få betalt av mannen som låg bakom fotograferingen.

– Vitalij Gretjin, du är en riktig skitstövel, säger Irina Sotulenko, 23, enligt The Sun.

Ukrainska modellen Irina Sotulenko bekräftar att det var Vitalij Gretjin, ukrainsk playboy och affärsman, som låg bakom nakenbilden i Dubai då ett dussintal kvinnor poserade utan kläder på en balkong i det välbärgade Marina-området.

– Vi tvingades gå ut nakna på balkongen och där fotograferades vi, säger Irina Sotulenko.

Enligt Irinas pojkvän visste modellen att det rörde sig om en nakenfotografering när hon reste till Dubai – men inte att den skulle ske så öppet.

– De knuffade ut dem på balkongen. Tjejerna blev oroliga och sade ”det är ett muslimskt land, vi kommer alla att få problem för det här”. De fick svaret, ”glöm inte vem som betalar, ut på balkongen”, säger pojkvännen.

”Hur kan han vara en sån idiot?”

Några timmar efter att bilderna lagts upp på Instagram greps Vitalij Gretjin, kvinnorna och fotografen. De riskerade fängelsestraff eftersom de bröt mot emiratets sharialagar, men landets justitiekansler Essam Issa al-Humaidan meddelade senare att samtliga inblandade i stället ska deporteras ut ur landet.

– Deras beteende stred mot den allmänna moralen, säger Essam Issa al-Humaidan.

Kvinnorna har dock fortfarande inte tillåtits lämna Förenade Arabemiraten.

– Allt det här på grund av de där fårskallarna som kom på idén att lägga upp det här på Instagram. Vitalij Gretjin är en vuxen man, hur kan han vara en sån idiot?, säger Irina Sotulenko.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.