Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Flerbarnspappan Tommy kördes ihjäl av Ali Arrach

Följ senaste nytt i Expressen TV – vi sänder direkt mellan 07 och 23 varje vardag och mellan 11 och 20 på helger.
Ali Arrach dömdes efter dödskraschen.
Foto: Polisen
Ali Arrach dömdes efter dödskraschen.
Foto: Polisen
Irena. Skärmdump från SVT:s ”Uppdrag granskning”.
Foto: SVT / SVT

Ali Arrach, 21, körde ihjäl flerbarnspappan Tommy på sin vansinnesfärd genom södra Stockholm.

Nu berättar Tommys sambo Irena om sorgen i SVT:s ”Uppdrag granskning”.

– Det sista jag mindes var att vi pratade om att vi skulle gifta oss.

Det var i januari 2020 som den 20-årige Ali Arrach körde genom södra Stockholm i väldigt hög fart när han var villkorligt frigiven. Han jagades av polis. Men den tre minuter långa jakten fick ett abrupt slut när han kraschade in i en annan bil i 180 kilometer i timmen.

I bilen satt Tommy, Irena och deras barn.

– Vi skulle över Örbyleden och fick grönt ljus, när han kommer körande. En taxichaufför kör ut på Örbyleden, men vi skulle bara över, säger Irena till SVT:s ”Uppdrag granskning”.

”Vi skulle gifta oss”

Tommy dog i krocken och Irena och parets son skadades svårt. Familjen var på väg hem från Arlanda efter att Tommy hämtat Irena och barnen som varit på semester på Kap Verde.

– Tommy hade kommit för att hämta oss. Det sista minnet jag hade var att vi pratade om att vi skulle gifta oss på hösten. Vi satt och planerade bröllopet med barnen.

Irena var medvetslös när polisen hittade henne. Hon berättar att hon inte minns någonting av kraschen. Hon insåg att Tommy var död först efter en månad.

– Då hade de dragit ner så mycket på medicinen att jag kunde förankra i mig själv att jag var på sjukhuset och så.

Foto: SVT / SVT
Skärmdump från ”Uppdrag granskning”.
Foto: SVT / SVT

”Skulle vilja hata honom”

Sonen fick också vårdas på sjukhus och den 17-åriga dottern var i chock ett långt tag efter, berättar Irena i ”Uppdrag granskning”. Hon själv är fortfarande sjukskriven.

– Som mamma, någonstans i mitt hjärta, så gråter jag av att se vad han har gjort. Samtidigt skulle jag vilja hata honom, men kan inte det, säger hon om föraren.

Ali Arrach dömdes till tre år och tre månaders fängelse för bland annat grovt vållande till annans död.

”Förstår hatet”

Det var inte första gången som han gjort sig skyldig till brott. Han har ett digert belastningsregister och har bland annat varit misstänkt för över 221 brott på fyra år. Ali Arrach har också genomfört vansinneskörningar förut. Han var bara 15 år gammal när han flydde från polisen i närmare 200 kilometer i timmen på E4 norr om Stockholm.

”Uppdrag granskning” har intervjuat Ali Arrach som avtjänar sitt straff på Kumlaanstalten.

– Jag ångrar händelsen mycket. Men mina känslor håller jag för mig själv. Jag förstår hatet. Hade det hänt mig eller någon jag känner hade jag känt likadant.

Irena säger i programmet att Ali Arrachs ånger inte hjälper henne.

– Du kan inte göra något, och sedan ångra det efteråt. Har du åkt dit så många gånger, har du bevisat att du inte är intresserad.

Började begå brott vid 10-årsålder

Ali Arrach har även tidigare varit med i Uppdrag granskning. År 2019 medverkade han i programmet och då berättade han att han begått brott sedan 10-årsålder.

– Det är så klart inte så seriöst vid den åldern, men det ledde till en del problem. Det var snatterier och cykelstölder och massa sådana grejer när man var i tioårsåldern. Med åren har det eskalerat. Men jag blev ju placerad på ungdomshem, eller SiS-hem, där jag träffade andra kriminella. Då blev de mina förebilder och jag ville göra som dem. berättade han.

Expressens krimkrönikör Fredrik Sjöshult har också skrivit om Ali Arrachs kriminella liv och konstaterat att han fått ”chans på chans av samhället”, men ändå fortsatt begå brott. 


◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.