Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Irans högsta ledare kritiseras – av sin syster

Irans högsta ledare Ayatollah Ali Khamenei.
Foto: AY-COLLECTION/SIPA/SHUTTERSTOCK / AY-COLLECTION/SIPA/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Protester pågår i Iran.
Foto: AP TT NYHETSBYRÅN

Protesterna i Iran fortsätter.

Nu säger systern till landets högsta ledare att hon vill se sin bror störtas, rapporterar Radio Free Europe/Radio Liberty.

”Jag hoppas få se folkets seger och störtandet av detta tyranni som styr Iran snart”, skriver Badri Khamenei på sin sons sociala medier.

Dagliga protester mot regimen pågår i Iran och hundratals människor har hittills dödats.

Startskottet för protesterna kom i september, när 22-åriga Mahsa Amini misstänktes ha dödats av landets så kallade moralpolis, efter att ha burit sin slöja på ”fel sätt”.

Nu riktas kritik mot Irans högsta ledare Ayatollah Ali Khamenei – och den kommer från nära familj.

Det är ledarens egen syster, Badri Khamenei, som fördömer broders handlingar i ett offentligt brev, som hennes son Mahmoud Moradkhani lagt upp på Twitter.

”Jag tycker att det är lämpligt att nu förklara att jag motsätter mig min brors handlingar och uttrycker min sympati med alla mödrar som sörjer den islamiska republikens brott, från tiden för Khomeini till den nuvarande eran av det tyranniska kalifatet Ali Khamenei.”

Systern skriver också att hon hoppas att regimen störtas och att vapnen läggs ned snart.

Badri Khamenei kritiserar också hur hennes dotter greps våldsamt i protesterna.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.