Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Iran vill gripa Trump – ber Interpol om hjälp

Irans starkaste militärman dödades i drönarattack i Bagdad.
USA:s president Donald Trump.Foto: EVAN VUCCI / AP TT NYHETSBYRÅN
Generalen Qasem Soleimani, tidigare en av Irans främste makthavare.Foto: IRAN'S SUPREME LEADER OFFICE HANDOUT / / EPA TT NYHETSBYRÅN

Iran vill gripa Donald Trump, skriver al-Jazeera.

Landet har utfärdat en arresteringsorder och ber Interpol om hjälp.

Bakgrunden är att generalen Qasem Soleimani dödades i en drönarattack.

Efter attacken mot Bagdads flygplats i Irak, som dödade toppgeneralen Qasem Soleimani, har Iran utlovat ”en förkrossande hämnd”.

Nu kommer uppgifter om att Iran vill gripa USA:s president Donald Trump. Landet ber Interpol om hjälp och har utfärdat en arresteringsorder.

Åklagaren Ali Alqasimehr meddelar under måndagen att han vill gripa Trump tillsammans med 30 andra som man misstänker ligger bakom attacken som dödade Qasem Soleimani. Men personerna det gäller namngavs inte.

Interpol har inte velat kommentera saken, enligt al-Jazeera.

Soleimani var en av Irans mäktigaste män och ledare för det iranska revolutionsgardets elitstyrka Quds. Han var på väg från flygplatsen i en konvoj som träffades av tre raketer.

Presidenten vill med en juridisk process stoppa sociala mediet.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.